Citroën C4: Fransk løsning - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img
4 bilder i galleri
Fransk løsning
BRUKTBIL: C4 ville utfordre Volkswagen Golf og Ford Focus. Nå kan du gjøre et godt kjøp om du velger den som brukbil.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Komfort, stilig design og litt varierende kvalitetsstempel har preget Citroën som bruktbil.

Merket har sine tilhengere, men for trygghetssøkende nordmenn kan det være lett å følge strømmen, det kan du utnytte og gjøre et godt bruktbilkjøp.

C4 ble introdusert på markedet i 2004, den erstattet bilen med det noe vanskeligere navnet, Xsara. Den deler plattform med sin franske fetter, Peugeot 307.

Du kan velge mellom vanlig femdørs, eller den noe mer sportslige tredørsvarianten. Det finnes også en flerbruksbil som er bygget på samme plattform, nemlig Picasso.

Bilen byttes ut i en ny C4 som kommer på markedet fra i år, det gjør den utgående varianten av C4 interessant som bruktbil.
 
Mye og bra diesel

Den minste motoren i C4 er en 1,4-liters bensinmotor på 90 hester som følges av en 1,6-liter med 110. Sjelden i Norge er toliteren med 138 eller 143 og den store som ble levert i tredørsvarianten VTS med 177 eller 180 hester.

Her hjemme har diesel vært et naturlig og godt valg for mange. 1,6-literen er den kjente PSA-motoren som sitter i alt fra denne til Mini, Volvo og Ford. Det er et meget godt valg, den er fleksibel, sterk og bruker lite drivstoff. Du vil se at hesteantallet varierer i annonsene fra 107 til 110, men det er samme motor og samme ytelse.

Girkassen som henger med denne dieselmotoren er helt grei, men ikke så mye mer, man kunne godt ønsket at den var mer kortsteget og presis. På den positive siden er det ikke noe å bekymre seg over at den virker litt slaskete, den har faktisk vært sånn hele tiden…
 
Særpreg

C4 har et særpreget interiør med digitale instrumenter der speedometeret er det dominerende elementet, det er midtstilt langt fremme på dashbordet. Turtelleren, også den digital, sitter på rattstammen midt foran rattet.

En gimmik er at navet på rattet sitter fast, slik at betjeningsfunksjonene på rattet alltid står i samme posisjon, de følger ikke med rattet rundt. Litt uvant, men ganske fint når du blir vant til det.

Oversikten fra førersetet er ikke den beste, det er vanskelig å vite hvor bilens fire hjørner befinner seg, og spesielt på skrå bakover kunne det vært bedre sikt.

I baksetet er benplassen akseptabel, mens takhøyden er begrenset på grunn av takets fallende linje. Dessuten er hodestøttene i baksetet for lave til å gi optimal støtte ved påkjørsel bakfra.

Styringen er forholdsvis presis, men langt fra kontant, styrefølelsen kunne vært bedre. Fjæringen er fast, lange dumper svelger den komfortabelt, men over skarpere tverrskjøter og fillete asfalt er fjæringen mer uvillig til å jobbe. Alt i alt er kjøreegenskapene fullt ut akseptable.

Sikkerhetsmessig er C4 bra, den scoret fem stjerner da den ble testet av EuroNCAP i 2005.
 
Lukter godt

Bagasjerommet i C4 er lett å utnytte, om ikke like stort som hos enkelte av konkurrentene. Det kan være en medvirkende årsak til at den har slitt litt i konkurransen.

Noe du ikke finner hos konkurrentene er derimot en parfymeflakong i plast som settes inn i ventilasjonsanlegget. Dette kan kalles en moderne utgave av Wunderbaum, men du kan absolutt velge å skru den av om du ikke liker lukten.
 
Sjekk elektronikk

Jevnt over er C4 en bil som er godt likt av sine eiere. Den har vært rammet av enkelte elektronikkproblemer, så sjekk at dørlåser, speil og eventuelle elektriske stoler fungerer som de skal. Et nok noe særnordisk problem har også vært dørlåser som fryser.

Rust er ikke noe stort problem på C4, men dårlig drenering fra enkelte hulrom kan på noen biler gjøre at du kan finne ting. Ta en sjekk før du kjøper og sjekk serviceboka nøye.

Du finner fine biler fra rundt 100.000 kroner, noen slengere rett under, da gjerne med bensinmotor. For godt under 150.000 kan du velge mellom godt utstyrte biler med dieselmotor og riktig farge, det er definitivt lavere enn for mange av de nærmeste konkurrentene.

Først publisert i Bil nr 2-2011.
 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: