Citroën DS5: Frekk franskmann til våren - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
13 bilder i galleri
Frekk franskmann til våren
FØRSTEINNTRYKK: Med en frekk og dristig design, både inn- og utvendig, vil noen elske den, andre vil rynke på nesa. Citroën DS5 er her i april/mai. Vi har allerede kjørt den.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif
Etter DS3 og DS4 er det snart klart for DS5.
 
I motsetning til de to første, som er basert på C3 og C4, er ikke DS5 basert på C5.
 
Slektskapet ligger nærmere C4 Picasso som den deler akselavstand med. Nykommeren har for eksempel 9 cm kortere akselavstand og er 25 cm kortere utvendig enn C5 sedan.
 
Allerede nå har vi kjørt nykommeren på franske veier, både med 200 hesters bensinmotor og med Hybrid4-systemet. Sistnevnte er helt identisk med hva vi tidligere har stiftet bekjentskap med i Peugeot 3008, og består av en 163 hesters dieselmotor som driver forhjulene og en synkron permanentmagnet-motor som driver bakhjulene.
 
 
Motorprogrammet ved lanseringen til våren vil bestå av en 110 hk dieselmotor kombinert med EMG-girkasse, en 163 hk dieselmotor med enten automat eller manuell girkasse, samt to 1,6-liters bensinmotorer med henholdsvis 155 og 200 hk. Hybridsystemet vil være klart for levering i løpet av sommeren.
 
Design-fyrverkeri
Citroën DS5 er en bil det ikke er lett å bli klok på. På den ene siden har designerne boltret seg med nær sagt alt som finnes av former, linjer og buer – og det gjelder i vel så stor grad i interiøret som i eksteriøret.
 
Samtidig preges førermiljøet med dashbord og midtkonsoll av en rekke ulike materialer og overflater, samtidig som noen av knappene og bryterne er plassert på helt andre steder enn du er vant med.
 
For eksempel finner du et titall knapper i taket, blant annet for å styre head-up-displayet og gardinene som dekker de tre takvinduene.
 
Alt i alt får vi et inntrykk av at form har gått foran funksjon. Førermiljøet er ikke spesielt oversiktlig, men den frekke og dristige blandingen av designelementer og ulike materialer er så uvanlig at det er vanskelig å la være å applaudere. I baksetet passer både benplass og takhøyde best for personer under 175 cm, mens delt bakseterygg sørger for god fleksibilitet i lasteavdelingen.
 
Stivt chassis
Kjøregenskapene gir også signaler i ulike retninger. Kjøringen preges av et uvanlig stivt oppsett på chassiset. Dårlig underlag, som for eksempel rufsete asfalt, er ikke denne bilens beste venn.
 
Likevel kan vi ikke si at bilen er utpreget sportslig å kjøre, for styringen følger ikke opp med like sportslige tendenser som hjuloppheng og fjæring. 
 
Prisene er ikke klare før i april, og hos Citroën Norge vil man ikke antyde hvor de vil ligge. En pekepinn er det at prisen i Frankrike ligger ca 1300 Euro høyere enn for DS4.
 
Med norske avgifter kan vi gjette og håpe at prisene på DS5 vil starte et sted i underkant av 300.000 kroner..
 
FAKTA Citroën DS5 1.6 THP 200
Motor:
4-syl. bensin, 1598 ccm
Effekt:
147 kW (200 hk) v/5500-6800 o/min.
275 Nm v/1700-4500 o/min.
Mål:
453 x 187 x 151 cm (L/B/H)
Akselavstand:
272,7 cm
Bagasjevolum:
468 liter
Egenvekt m/fører:
1505 kg
Aks. 0-100 km/t:
8,2 sek.
Toppfart:
235 km/t
Forbruk blandet kjøring:
0,67 l/mil
CO2-utslipp:
155 g/km
Pris:
April 2012
Lansering i Norge:
April/mai 2012
 
Konkurrenter: Ikke lett å plassere.
 
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: