Kia : Kul Kia Trackster - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img
5 bilder i galleri
Kul Kia Trackster
Denne uka er det bilutstilling i Chicago, og i den anledning har Kias amerikanske designstudio bygget en morsom konseptbil.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Soul er en populær Kia-modell i Statene, hvor markedet for «telefonbokser på hjul» er betydelig. Det har også andre produsenter av kompakte flerbruksbiler, som Nissan og Toyota, fått erfare.

- Ideen var å gi Trackster et røft utseende, som en bulldog, men at den samtidig skulle være lett gjenkjennelig, sier Tom Kearnes, sjefdesigner for Kia i USA.

- Vi baserte bilen på en Soul, for at den skulle være realistisk. Men en Soul med masse attityde for å demonstrere at Kia kan lage sportslige biler også, fortsetter Kearns. Dette var motivet for å fjerne bakdørene og i stedet montere to større dører foran.

To hovedfarger dominerer konseptbilen, Whiteout og Inferno Orange. Kias signaturgrill har fått store luftinntak og er utført i karbonfiber. Trapesformen fra grillen finner vi igjen i flere detaljer, deriblant LED-lyktene.

Trackster er senket og stivet opp sammenlignet med Soul. Den har fått strukket akselavstand og sporvidden er utvidet med over 12 cm.

19-tommers felger er utstyrt med Michelin Pilot Sport-dekk i dimensjon 245/40-19 foran og 285/35-19 bak.

For å oppnå topp bremseegenskaper har Kia gått til Brembo som har utstyrt Trackster med 14-tommers ventilerte skiver og 6-pots calipere foran og litt mindre dimensjon bak.

Interiøret er lett og luftig og holdt i de samme fargetonene som eksteriøret. Selvsagt sitter fører og passasjer i racingstoler med solid sidestøtte.

Baksetet er fjernet og erstattet med verktøy og utstyr man trenger for en morsom dag på racerbanen, som hjelm og hansker.

For bilen er utvilsomt en liten potensbombe – under panseret sitter en 2-liters turbomotor som yter hele 250 hester.

- Vi har ingen planer om å sette bilen i produksjon, men det kan godt være den gir noen hint om en fremtidig Soul-versjon, avslutter designsjefen.

 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: