Audi RS5: Toppløs RS - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
6 bilder i galleri
Toppløs RS
Audi lanserer RS5 Cabriolet på bilutstillingen i Paris om noen uker. Den kommer til Norge før cab-sesongen 2013.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det er Quattro GmbH som har utviklet den sportslige cabrioleten med plass til fire. Under panseret sitter en 4,2-liters V8 som gir et herlig snerr når du pirrer den med høyrefoten.

Motoren er uten kunstig pustehjelp, men suger likevel til seg nok luft til å yte 450 hestekrefter og et herlig snerr ved 8.250 omdreininger. Maks dreiemoment er 430 Newtonmeter i området 4000 til 6000 omdreininger.

Bilen gjør null til hundre på 4,9 sekunder og har en potensiell toppfart på 250 km/t. Ønsker du mer, kan Audi løfte toppfarten til 280 km/t.

Selv om den kanskje ikke skal kjøres så mye på vinterføre – skjønt hvem vet – er RS5 Cabriolet utstyrt med quattro permanent firehjulsdrift. Girkassen er syvtrinns S tronic dobbel clutch kasse.

Kalesjen kjøres av og på i løpet av 15-17 sekunder, i hastigheter på opp til 50 km/t. Når du kjører åpent opptar kalesjen 60 liter av bagasjerommets totalt 380 liter. Det er beskjedent sammenlignet med automatiske hardtopper.

Med utgangspunkt i A5 cabriolet er RS5 senket med 20 mm. 19-tommers felger er standard, og disse sammen med en markant grill, sideskjørt, integrert diffuser, og doble, kraftige eksosrør, er typiske elementer som markerer forskjellen på en RS-modell og en mer ordinær Audi.

Harald A. Møller lover at vi får se RS5 Cab på norske veier våren 2013, men har foreløpig ikke prisene klare. En RS5 Coupé koster kr 1.510.990 kroner, så rundt 1,6 mill. for cab'en er neppe noe dårlig estimat.

SE VIDEO FRA DAGENS LIVE-LANSERING:

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: