Mercedes-Benz B-Klasse: Elektrisk B-Klasse - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
6 bilder i galleri
Elektrisk B-Klasse
Mercedes viser en konseptbil med elmotor på bilutstillingen i Paris. Den er snart på gata.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Concept B-Class Electric Drive er betegnelsen på modellen, og begrepet «Electric Drive» kan du like godt venne deg til først som sist – det skal nemlig benyttes på alle elbiler fra Mercedes, AMG og Smart.

Mercedes lover komfort og egenskaper på nivå med dem man finner i B-Klasse med forbrenningsmotorer. En såkalt «Energy Space» i gulvet, foran bakakselen, sørger for at konseptet har tilsvarende plass til passasjerer og bagasje som en vanlig B-modell.

Dette ekstra rommet i gulvet sørger nemlig for trygg og praktisk lagring av Li-ion batteripakken, eller en fremtidig brenselcelle, og har i tillegg en positiv effekt på bilens tyngdepunkt.

Concept B-Class Electric Drive er utstyrt med en elmotor som yter 100 kW (136 hk) og har et dreiemoment på 310 Newtonmeter.

Rekkevidden med fulle batterier er oppgitt til 200 kilometer, og batteriene kan lades fra et vanlig 220V strømuttak – alternativt, hurtiglades fra et 400V nett.

Mercedes hevder at B-Klasse egner seg for en rekke forskjellige drivlinjer, takket være «Energy Space» som erstatter det tidligere «sandwich»-gulvet.

Bilen er så godt som klar for å settes i produksjon, og lansering er planlagt i 2014.

Paris-utstillingen blir også åsted for to andre verdenspremierer fra Daimler-konsernet – Mercedes-Benz SLS AMG Coupé Electric Drive og Smart Brabus Electric Drive.

I tillegg til optimerte forbrenningsmotorer og hybridteknologi, har Daimler fokus på så vel batteridrevne elbiler som utviklingen av brenselceller for fremtiden.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: