Volvo : Offisiell: Volvo V40 Cross Country - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
31 bilder i galleri
Offisiell: Volvo V40 Cross Country
Vi har lenge visst at den var på gang, men nå har endelig Volvo sluppet offisielle bilder og video av V40 Cross Country.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det er en gammel betegnelse som dukker opp igjen når Volvo kaller modellen V40 Cross Country. Det er 15 år siden V70 Cross Country ble lansert, og nå kommer altså betegnelsen tilbake på en helt ny modell.

Volvo rydder samtidig opp i modellbetegnelsene sine. Heretter er det bare de høye modellene som skal benytte XC-betegnelsen, i dag XC60 og XC90, mens Cross Country skal brukes på stasjonsvogner og kombikupeer med off-road-utseende.

Villmark-detaljer
I V40 Cross Country sitter føreren 40 mm høyere enn i en standard V40. I tillegg har den en del spesielle detaljer, som større hjul (inntil 19-tommere), støtfangere i kontrastfarge med «skliplater», en røffere grill med bikubemønster, vertikale kjørelys samt terskellister i kontrastfarge.

Bilene har også offroad-inspirerte detaljer, som sorte, høyglansede vindusrammer, speilhus og takrails.

Inne i bilen reflekteres eksteriørfargen, i dette tilfellet Raw Copper, i kontrastfargede sømmer. Samme kontrastfarge kan også velges på dekorpanelet i midtkonsollen. Skinninteriør kan leveres i fem alternative farger.

Smakfullt
- Våre kunder er individualister, derfor ønsker vi å tilby mange muligheter. Alle alternativene har det samme sterke følelsesmessige uttrykket som bilens ytre, sier Maria Uggla, Colour & Material Design Manager for V40 Cross Country.

- Det tofargede alternativet er perfekt for de som virkelig ønsker et skreddersydd utseende. Det er mange individuelle muligheter. Mørk eleganse? Skandinavisk lys? Sporty røffhet? Bare velg det interiøret som passer best til din personlighet, legger hun til.

(saken fortsetter)

Praktisk
V40 har en rekke praktiske sider for de som skal ha med seg familie, venner og utstyr. Bakseteryggen kan felles ned i forholdet 40/60, og bagasjerommet kan utstyres med et praktisk, opphengbart lastenett.

Som tilleggsutstyr kan bagasjerommet leveres med en smart gulvløsning som åpner for praktiske egenskaper. Dette kan for eksempel brukes for å holde handleposer på plass når det felles opp, brettes unna for å gi størst mulig lasterom, og gi et flatt gulv som er perfekt for frakt av lange gjenstander.

Fremre passasjersete kan felles forover for å gi plass til ekstra lange gjenstander, under armlenet er det plass tilpasset CD’er og små gjenstander, og her finner du også kontakter for USB/iPod eller AUX. Hanskerommet har plass til to brusflasker som holdes kjølige.

Skinnet bedrar
Selv om V40 Cross Country gir inntrykk av å være en offroader, er den nødvendigvis ikke det. Det er nemlig bare toppmodellen, T5, som kan leveres med firehjulsdrift. Og den blir ikke billig.

Den 5-sylindrede 2,5-liters bensinmotoren byr nemlig på 254 hk og et dreiemoment på 400 Newtonmeter. Den leveres i kombinasjon med automatgear og gjør null til hundre på 6,1 sekunder.

For øvrig leveres V40 Cross Country med forhjulstrekk i kombinasjon med de øvrige V40-motorene, med unntak av T3. Dermed blir rimeligste bensinalternativ T4, som har en 1,6-liters GTDi-motor med 180 hk og maks dreiemoment på 270 Nm.

(saken fortsetter)

Powershift
Det er interessant å merke seg at T4 er eneste motor som kan kombineres med Powershift, en toclutch automatkasse utviklet av Ford. Denne gir raskere akselerasjon og lavere forbruk / utslipp enn manuell girkasse.

På dieselfronten kommer D4, en 2,0-liter med 177 hk og 400 Nm, D3, en 2,0-liter med 150 hk / 350 Nm samt D2, en 1,6-liter med 115 hk og 271 Nm.

Som skapt for Norge
D2 er motoren den norske importøren har størst tro på, den leveres med 6-trinns manuell girkasse, start/stopp og har et CO2-utslipp på magre 99 gram per kilometer.

V40 Cross Country skal bygges ved Volvo-fabrikken i Ghent i Belgia, med produksjonsstart i november.

Norske priser er ikke fastlagt, men Volvo Personbiler Norge forventer å selge 800 biler i året. De har tidligere uttalt et salgsmål på 2500 V40, så det skal selges mye Volvo i årene fremover. Lanseringen skjer tidlig i 2013.

PRISER OG FAKTA VOLVO V40

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: