Audi S3: 300 hester i ny Audi S3 - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
32 bilder i galleri
300 hester i ny Audi S3
Få dager etter Audi avslørte A3 Sportback, kommer nyheten for den som ønsker mest mulig potens. 32 bilder og video.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Som forventet topper Audi A3-serien med en S3. Den nye essen er vesentlig mer potent enn forgjengeren – fra en 2,0-liters TFSI-motor henter Audi ut hele 300 hestekrefter og et dreiemoment på 380 Newtonmeter, mot 265 hk / 350 Nm i forgjengeren.

Slikt blir det ytelser av – null til hundre kan foretas på 5,1 sekunder med S tronic girkasse (5,4 sek. med manuell) mens potensiell toppfart er sperret ved 250 km/t. Men trass ytelsene er snittforbruket på anstendige 0,69 liter på mila (0,70 med manuell kasse).

Godlåt
Audi lover et sportslig lydbilde, blant annet takket være et spjeld som åpner seg ved visse hastigheter, noe du kan sjekke ut selv på videoen. Du får lov å dra den opp i 6800 omdreininger før turtallssperra trer inn.

S3 er utstyrt med sportsunderstell, og bakkeklaringen er 25 mm mindre enn på A3. 18-tommers spesialfelger er standard, og det er også Audi Drive Select som lar deg påvirke gassrespons, girskift og styring etter dagsformen din.

(saken fortsetter)

Styringen er dessuten progressiv slik at den ved høyere hastigheter og skarpe svinger fremstår som mer direkte enn ved normal komfortkjøring.

LES: Vårt førsteinntrykk av ny A3

Bagasjerommet har et volum på 365 liter og øker til 1100 liter dersom bakseteryggene felles ned. Audi ultra lettvektteknologi og utstrakt bruk av aluminium gir S3 en egenvekt på 1395 kg. Sammenlignet med forrige generasjon er dermed over 60 kilo slanket bort.

Detaljer
S3 skiller seg fra A3 ved en rekke sportslige detaljer i eksteriør og interiør. Her finner du en sporty grill, egen front- og hekkspoiler, en diskret spoiler over bakruta, speilhus i alu-look og fire ovale eksosrør.

Interiøret er kledd i sort med kontrastsømmer. Sportseter i skinn og stoff er standard, flere skinnkvaliteter og egne S sportseter er også tilgjengelig.

Online
Med Audi connect kan bilens navigasjonssystem kobles mot Google Earth samtidig som bilen får sin egen WLAN hotspot. Høyttaleranlegg fra Bang & Olufsen, adaptiv cruise control og panoramasoltak står også på den rikholdige lista over ekstrautstyr.

Audi S3 kan dessuten, som den første bilen i sin klasse, leveres med LED-hovedlys.

Nye Audi S3 leveres i 14 ulike lakkfarger, deriblant Panther Black og Estoril Blue som er forbeholdt Audis S-modeller. Bilen premierevises på bilutstillingen i Paris og lanseres i Norge 1. kvartal 2013. Prisen er ikke klar, men den vil trolig ligge på rundt tre kvart million kroner.

Flere former
I Paris er det 3-dørsutgaven av S3 som vises, men det tar neppe lang tid før den også er klar som Sportback.

SE: Audi A3 Sportback

Og da Audi ga oss de første hint om ny A3 på Genève-utstillingen i 2011, var den pakket inn som en sporty sedan – en karosseriform de har bekreftet skal komme på et senere tidspunkt.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: