Maserati Quattroporte: Her er nye Quattroporte - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
6 bilder i galleri
Her er nye Quattroporte
Maseratis luksussedan står foran et generasjonsskifte. Åpenbaringen skal skje i Detroit i januar – her er de første bildene.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Verken Porsche eller Aston Martin var først ute med luksuriøse, firedørs coupéer av det sportslige slaget. Maserati var for eksempel på plass med sin Pininfarina-designede Quattroporte allerede i 2003, bare for å nevne ett eksempel.

10 år senere står en ny Quattroporte klar på den internasjonale bilutstillingen i Detroit. Ifølge Maserati-toppsjef Harald Wester er denne ett av tre strategiske produkter som skal løfte dem opp i et årsvolum på 50.000 biler i 2015.

Han lover at Maserati skal bli en global aktør med nye produksjonslinjer på to kontinenter, «men hjertet er fortsatt plantet i Modena hvor alle røttene befinner seg.» (Det er vel ingen stor overraskelse om det betyr produksjon i Kina og USA.)

- Vår vekst skal baseres på tre nye modeller, og vi skal inn i to nye segmenter. Det hele starter med ny Quattroporte i 2013, sier Wester.

Selv om han ikke røper detaljene omkring nye modeller, tyder mye på at det dreier seg om en relativt stor SUV og en luksuriøs sedan. Sistnevnte skal konkurrere mot BMW 5-serie og Mercedes E-Klasse – kanskje under betegnelsen Ghibli.

Maserati har jo vist konseptbilen Kubang ved noen anledninger, men de har nå bekreftet at den kommende SUVen skal hete Levante og at den skal baseres på Jeep Grand Cherokee.

Selvsagt blir den langt mer luksuriøs og påkostet enn den amerikanske slektningen, selv om den trolig skal bygges på samme fabrikk.

Men la oss vende tilbake til ny Quattroporte som ifølge designsjef Lorenzo Ramaciotti blir større enn dagens modell. Den har beholdt en del av designtrekkene, som grillen, de tre luftehullene i siden og den trekantede C-stolpen.

Langs sidene har den fått en ny, markant beltelinje som løper langs hele bilens lengde. Dørene har rammeløse vinduer for å understreke de sportslige sidene.

Den utgående modellen ble opprinnelig lansert med en 4,2-liters V8 på 400 hk. På Genève-utstillingen i 2009 kom spesialutgaven Quattroporte Sport GTS med en 4,7-liters V8 på 440 hester.        

Maserati lover at drivlinjen i etterfølgeren er sprekere og mer kjørbar samtidig som den er snillere på utslippssiden.

Som nevnt skal nye Quattroporte avdukes i Detroit i januar.

Mer informasjon om den nye modellen på video:

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: