BMW : Et glimt av BMW 4-serie - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
50 bilder i galleri
Et glimt av BMW 4-serie
I tre generasjoner har BMW 3-serie coupé gledet en mengde entusiaster som setter det estetiske foran det praktiske. Nå må disse lære seg å telle til fire.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Når BMW skal erstatte dagens 3-serie coupé og cabriolet, benytter de anledningen til å foreta et navneskifte. På samme måte som de sportslige variantene bygget på 5-serieplattformen heter 6-serie, skal de sportslige mellomklassebilene nå hete 4-serie.

Først ut er 4-serie coupé, og som en smakebit på hva vi har i vente viser nå BMW sin Concept 4 Series Coupe. Men tro ikke at produksjonsbilen blir veldig forskjellig – vanligvis ligger BMWs konsepter svært nær opptil den endelige bilen.

Kjøremaskin
4-serie skal stå for eleganse, sportslighet og avansert kjøreglede. I konseptbilen har BMW Individual gjort sitt for at den skal fremstå ekstra elegant ved bruk av eksklusive materialer.

Sammenlignet med bilen den erstatter har 4-serie Coupé fått strukket akselavstanden med 50 mm til 281 cm. Sporvidden er økt med 45 mm foran og 80 mm bak. En bredde på 182,6 cm er 44 mm mer enn forgjengeren, mens takhøyden er senket med 16 mm til 136,2 cm.

Sammenligner vi med nye 3-serie sedan ser vi at akselavstanden er den samme, bredden er utvidet med en centimeter, lengden med to, og takhøyden er redusert med fem centimeter. Et godt utgangspunkt for sportslige linjer.

Spreke drivlinjer
BMW sier foreløpig ikke et pip om motorisering, men 4-serien vil selvsagt dele drivlinjer med 3-serie sedan og stasjonsvogn, dog uten at de minste motorene er aktuelle for bilen som skal fremstå som det mest sportslige alternativet i familien. Toppmodellen blir en M4.

4-serie Coupé settes i produksjon sommeren 2013, og kort etter følger en ny 4-serie cabriolet. I planene ligger også en Gran Coupé, så 4-serien blir snart en innholdsrik familie.

Frem til vi får mer håndfaste informasjoner om produksjonsbilen, får du nyte bildene at den lekre Concept 4 Series Coupe.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: