Peugeot : Her er Peugeot 2008 - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img
4 bilder i galleri
Her er Peugeot 2008
Peugeot viser nå frem sin nye 2008 – en kompakt crossover som lanseres på en rekke markeder i løpet av sommeren.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Lesere med god hukommelse vil huske at denne har vært vist som konsept ved flere anledninger. På Paris-utstillingen i 2010 sto konseptbilen HR1 som en første appetittvekker.

I fjor vår dukket så Urban Crossover opp på bilutstillingen i Beijing, og på Paris-utstillingen sist høst sto den som 2008 Concept. Og nå får vi altså servert det endelige produktet og det offisielle navnet.

At den heter 2008 er bekreftelse på at den deler plattform med 208 og skal inn i det såkalte B-segmentet. Det betyr utfordrere som for eksempel Nissan Juke, Mini Countryman, Skoda Yeti og nye Opel Mokka.

Peugeot 2008 kan trygt kalles en verdensbil – den er utviklet ved designkontorene i Frankrike, Brasil og Kina, og den skal også produseres i alle disse landene.

Det kanskje ikke så rart at utviklingen har tatt noen år når man skal tilfredsstille behovene i så forskjellige markeder.

Bilen har en lengde på 4,16 meter og høyere bakkeklaring og sittestilling enn den kompakte 208. Dessuten har den kule detaljer som skal gi inntrykk av at den har offroad-ambisjoner. Bilen på bildene har 17-tommers felger.

Et utvalg av moderne bensin- og dieselmotorer skal sørge for lave utslipp. Detaljer foreligger foreløpig ikke, med Peugeot sier at de snilleste variantene får CO2-utslipp på under 100 g/km. Det er det ikke mange av konkurrentene som kan matche.

Peugeot 2008 skal debutere på Genève-utstillingen i mars, og salget starter i løpet av sommeren.

 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: