Volkswagen Golf: Heftig åpenbaring - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
10 bilder i galleri
Heftig åpenbaring
FØRSTEINNTRYKK: For første gang lanserer Volkswagen Golf R i cabriolet-utgave. Vi er blant få nordmenn som har kjørt den, for den kommer ikke til Norge gjennom offisielle kanaler.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Under panseret på Golf R Cabriolet sitter en 2-liters turbomotor som driver forhjulene gjennom en 6-trinns DSG girkasse.

Lekre detaljer
Blant designelementene som skiller R’en fra en vanlig Golf Cab, er en front med høyglanset sort grill, LED kjørelys, bi-xenon hovedlys i sort innfatning og speilhus i sort høyglans.

Bremsecaliperne er sortlakkerte med R-logoer, og Golf R Cabriolet har sideskjørt, sort diffuser med blanke eksosrør på hver side og sotede baklykter.

R sportsunderstell reduserer bakkeklaringen med 25 mm, og hjulene er 18- eller 19-tommere i enten sølvfarge eller høyglans sort.

Interiøret har fire separate sportsseter i lær med R-logoer på hodestøttene. Lær med kontrastsømmer finner vi også på rattet, håndbrekket og girkula.

Pedalene har børstet aluminium, og det samme metallet er også benyttet som dekor i dører og på dashbordet.

Godt utstyrt
Blant standardutstyret inngår en avansert DAB-radio med multi-device interface som er klar for tilkobling av telefon via Bluetooth. Den elektriske kalesjen åpnes og lukkes på henholdsvis 9,5 og 11 sekunder i hastigheter inntil 25 km/t.

Vi fikk en prøvetur i den åpne R-en under lanseringen av Beetle Cab. På regnvåt asfalt er det begrenset hvor mye av kreftene man klarer å få ned i asfalten gjennom forhjulene, men dette er utvilsomt heftig både når det gjelder ytelser og lydbilde.

I hjemlandet Tyskland har Golf R Cabriolet en prislapp på 43.325 euro. På grunn av et meget begrenset potensiale blir den ikke importert til Norge gjennom de offisielle kanaler.

Fakta Volkswagen Golf R Cabriolet

Motor:

4-sylindret turbo bensinmotor, 1984 ccm.

Effekt:

195 kW (265 hk) v/6000 o/min.
350 Nm v/2500-5000 o/min.

LxBxH:

427 x 178 x 140 cm.

Akselavstand:

257,8 cm.

Egenvekt m/fører:

1614 kg.

Bagasjerom:

250 liter (VDA).

Aks. 0-100 km/t:

6,4 sek.

Toppfart:

250 km/t.

Snittforbruk:

0,82 l/mil.

CO2:

190 g/km.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: