BMW 5-serie: Oppdatert femmer - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
56 bilder i galleri
Oppdatert femmer
BMW foretar et lite ansiktsløft på 5-serien. Det meste er godt skjult for det blotte øye.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Siden den kom på markedet i 2009/2010 er det solgt over en million av dagens 5-serie. Den leveres i tre karosseriformer, som Limousine (sedan), Touring (stasjonsvogn) og Gran Turismo.

Nå får alle tre en overhaling som innbefatter design, nye motorvarianter og nytt innovativt tilleggsutstyr.

Det er primært de myke delene i eksteriøret som er endret med nye luftinntak og litt endret grill. Bakre fanger er endret for å gi inntrykk av at bilen er blitt bredere, og LED-ene i baklyktene er nye. Du skal kjenne bilen meget godt for å se endringene.

Godt lys
Xenon-lys er nå standard på alle modeller, mens adaptive LED hovedlys tar plass på listen over tilgjengelig tilleggsutstyr, sammen med LED tåkelys. Retningslysene er integrert i speilhusene.

Nytt er også at 5-serien kan tilbys med utstyrspakkene Luxury Line og Modern Line, og som tidligere kan den også utstyres med M Sport-pakker.

Ved å foreta noen smarte grep rundt bakluken har 5-serie Gran Turismo fått økt sitt bagasjerom til 500 liter, 60 liter mer enn tidligere.

Raskere, mer økonomiske og renere er stikkord for drivlinjene i den oppdaterte 5-serien. Alle har fått redusert forbruk, noen i betydelig grad, og en del har også fått økt effekt.

For første gang er samtlige motorer klar til å innfri de nye EU6 utslippskravene som innføres høsten 2014. For å møte de strenge NOx-kravene blir dieselmotorene utstyrt med BluePerformance-teknologi.

Basis
Ny innstegsmodell i 5-serien blir 518d med 2-liters dieselmotor på 143 hk og et dreiemoment på 360 Newtonmeter.

Har du tid til å bruke 9,6 sekunder før du når hundre, skal du kunne greie deg med et snittforbruk på 0,45-0,49 liter på mila, tilsvarende et CO2-utslipp på 119-129 g/km (avhengig av type girkasse og hjul).

Mens du tidligere måtte opp i 525d for å få firehjulsdrift, kommer nå det rimeligere alternativet 520d xDrive i både sedan og Touring. Mange vil nok velge denne.

Kraftigste motor i 5-serien blir en ny V8 med TwinPower Turbo-teknologi som utvikler 450 hestekrefter. De kraftigste med dieselmotor er M550d xDrive M Performance som leveres i begge karosseriformene.

De oppdaterte BMW-modellene er på plass i Norge på sensommeren, og vi kommer selvsagt tilbake med mer informasjon når vi har kjørt dem.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: