Hyundai i10: Hyundai viser ny i10 - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
8 bilder i galleri
Hyundai viser ny i10
På bilutstillingen i Frankfurt neste måned skal Hyundai lansere sin nye småbil. Her er får du en forsmak.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det er ikke mer enn fem år siden dagens i10 debuterte, men om noen måneder starter produksjonen av generasjon to. Ifølge Hyundai er bilen løftet til et vesentlig høyere nivå enn forgjengeren med hensyn til plass, kjøreegenskaper og opplevd kvalitet.

Blant utstyret som tilbys i nye i10 er automatisk klimaanlegg, oppvarmet skinnratt og cruise control med hastighetsbegrensning. På sikkerhetsfronten inngår stabilitetskontroll og kollisjonsgardiner i standardutstyret.

Større
Nye i10 er større enn forgjengeren i lengde (+ 80 mm) og bredde (+ 65 mm), men den er 50 mm lavere. Bagasjekapasiteten er økt med 10 % til 252 liter med alle seter intakt. Bilen er basert på en ny plattform med 5 mm lengre akselavstand.  

Hyundai har tatt flere grep for å forbedre kjøredynamikk og støynivå inne i bilen, og de påstår den gir en kjøreopplevelse på nivå med biler i det større B-segmentet.

Europeisk
Det europeiske designteamet under ledelse av Thoams Bürkle har integrert Hyundais «fluidic sculpture» i designen av i10, som i de større i-modellene. Interiøret er løftet med mer påkostede materialer på de viktigste overflatene.

Som tilfellet er med 95 % av Hyundais modeller som selges i Europa, er nye i10 designet og utviklet av Hyundais tekniske senter i tyske Rüsselsheim (Opels hjemby). Som første modell i A-segmentet skal den også bygges i Europa.

Produksjonen skal skje ved Hyundais fabrikk i Izmit i Tyrkia. Her bygges også i20, og fabrikken har en samlet kapasitet på 200.000 biler i året.

Når nye i10 kommer i salg på høsten, vil 90 % av Hyundai-bilene som selges i Europa også være produsert i regionen. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: