Isachsen vs. Solberg - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Isachsen vs. Solberg
Etter forrige helgs X Games-medalje får Sverre Isachsen nye utfordringer denne helgen når han skal møte Henning Solberg, som gjør sin debut i Global Rallycross Championship i Atlanta, Georgia.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det har kokt rundt Sverre Isachsen i dagene etter X Games-medaljen på søndag med autografsigneringer på Puma Store i Santa Monica, hvor Sverre Isachsens egen Puma-kolleksjon også var til salgs, en rekke TV-intervjuer og gratulasjoner fra toppsjefen i Subaru.

LES MER: Pallplass for Isachsen

Mindre fokus blir det trolig ikke kommende helg, nå som det er klart at også Henning Solberg skal delta i en Dodge Dart.

- Det er kjempegøy at Henning skal kjøre, og at vi nå blir to nordmenn. Jeg jobbet som Hennings teamsjef så sent som under den svenske EM-runden i juli, men til helgen kan ikke Henning regne med å få min hjelp. Da blir vi konkurrenter, ler 42-åringen fra Hokksund.

Sverre Isachsen er en av tre førere i Subaru PUMA Rallycross Team, og kjører hele Global Rallycross Championship.

Henning Solberg, derimot, skal gjøre en gjesteopptreden denne helgen i bilen som Travis Pastrana vanligvis kjører.

Pastrana er imidlertid en opptatt herremann, som også kjører NASCAR Nationwide Series, og som derfor må overlate sin Red Bull-sponsede Dodge Dart til andre førere innimellom.

- Jeg fikk en henvendelse fra Dodge-teamet om jeg ville kjøre i Atlanta, og takket selvsagt ja. En av mine tidligere ingeniører fra Ford-tiden i rally jobber nå for dette teamet. Dessuten har jeg god erfaring med å kjøre store biler etter å ha kjørt noen EM-runder med en Saab 9-3 i år, og også Dodge’n er en relativt stor bil, sier Henning Solberg.

Helgens løp går på den store NASCAR-ovalen Atlanta Motor Speedway lørdag. Der har man bygget en provisorisk rallycrossbane, og det er første gang at rallycross kjøres på denne banen.

- Jeg er optimist etter tredjeplassen i Los Angeles. Vi har virkelig skremt konkurrentene våre nå, og er i flytsonen. Jeg vet også at konkurrentene er veldig nysgjerrig på når jeg kommer med den helt nye bilen, men jeg kjører med den gamle bilen også i Atlanta. I LA var den i hvert fall bra nok for en pallplassering, så da bør den være det i Atlanta også, sier Sverre Isachsen.

Isachsen tror Henning Solberg kommer til å klare seg bra i Global Rallycross Championship, men advarer sin landsmann om at det ikke blir noe samarbeid.

- I Sverige hadde jeg radiokommunikasjonen med Henning mens han kjørte. Det blir vanskelig nå, hvis vi ikke skal montere en intercom som gjør at vi kan snakke sammen mens vi begge kjører da. Jeg kan jo vise ham sporet hvis han henger på med meg, avslutter Sverre Isachsen.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: