Opel Astra: Sprek snusfornuft - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
10 bilder i galleri
Sprek snusfornuft
BILTEST: Auris er her i helt ny drakt, og det er hybrid som vil selge best. Det betyr at vi denne gang matcher kombinasjonen bensin-/elmotor mot Astra og Golf med bensinmotorer med tilsvarende friske takter under panseret.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Først publisert i Bil 4-2013.

Drivstoff er et viktig tema for debatt, selvfølgelig styrt av myndighetenes skiftende avgiftspolitikk. I fjor så vi en dreining fra diesel til bensin igjen.

Lavt forbruk premieres gjennom avgiftsberegningen på nye biler, og her har hybrider sin store fordel fordi den elektriske motoren som jobber i tillegg til forbrenningsmotoren sørger for lavere totalt forbruk.

Dette er vel og bra hvis man er så miljøbevisst at man vil flagge det også gjennom sitt bilvalg. Eller skal vi uansett være tvunget til å kjøre snusfornuftige og kjedelige biler uten snev av respons på speedometeret, hvis vi vil bruke høyrefoten aktivt?

På bakgrunn av denne svært forenklede problemstillingen kan vi si at vår test denne gang gir rom for å si: Ja takk, begge deler.

Svaret er Auris Hybrid, som både byr på mer styrke enn de tradisjonelle overfornuftige bestselgerne – og er mer beskjeden i matfatet enn 136 gamper vanligvis er.

Opp mot denne Toyota-hybriden stiller vi med to tradisjonelle bensinmotorer, begge med ytelse på 140 hk, som tilhører henholdsvis Opel Astra og Volkswagen Golf.

Alle tre bilene har automatgir, men av tre ulike typer. Auris har elektronisk, trinnløst gir, såkalt e-CVT. Astra stiller med tradisjonell 6-trinns automat, mens Golf er utstyrt med konsernets velkjente 7-trinns DSG-kasse.

LES VIDERE:
- Innledning
- Opel Astra
- Toyota Auris
- Volkswagen Golf
- Vårt valg
- Testvurdering og poeng Opel Astra
- Testvurdering og poeng Toyota Auris
- Testvurdering og poeng Volkswagen Golf
 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: