Volkswagen : Boble for de aktive - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
49 bilder i galleri
Boble for de aktive
Volkswagen viser en konseptbil basert på nye Beetle. Blir den godt mottatt i Detroit, skal den realiseres.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Dette er ingen ny tanke hos Volkswagen. Allerede i 2000 viste de et tilsvarende konsept basert på den da nye New Beetle i Los Angeles.

Mens den bilen var et rent konsept uten konkrete lanseringsplaner, er situasjonen en helt annen når det gjelder årets konsept. Den har så mye Beetle i seg at den enkelt kan bygges om responsen fra messepublikum, forhandlere og presse er positiv.

SE: Bilder av 2000-utgaven

Nostalgisk
Med utgangspunkt i nye Beetle Coupé er Dune hevet med femti millimeter. Når den i tillegg står på 19-tommers felger ruver den bra i terrenget.

Et hekkmontert skistativ bringer tankene til den originale Bobla som hadde en tilsvarende løsning.

Det passer jo bra til klimaet vi opplever i store deler av Norge nå om dagen, og på sommeren kan man i stedet plassere sandski eller -brett på stativet, for surfing på sanddyner (dunes) som har gitt sitt navn til bilen.

Hyllevare
Drivlinjen er hentet direkte fra en produksjonsmodell. En 210-hesters TSI-motor sender kreftene til forhjulene gjennom en sekstrinns DSG girkasse.

Lakkfargen på konseptet, en gul-oransje metallic, er døpt Arizona. Skjermene er breddet med sort plastdekor, og langs sidene er det montert aluminiumslister som strekker seg mellom hjulbuene.

(saken fortsetter)

Fronten er totalt endret for å få plast til et stort luftinntak med bikube-mønster og trapesformede åpninger på begge sider. I disse sitter halvrunde LED tåkelykter og LED blinklys.

Panseret er gjort mer aggressivt, med hevet senter og godt synlige lufteventiler.

I hekken er støtfangeren modifisert, og over bagasjeromslokket sitter en stor spoiler som sammen med en takmontert spoiler fungerer som skistativ.

Økt bakkeklaring
Dekor i front og hekk øker lengden med 12 mm sammenlignet med en vanlig Beetle, mens bredden er økt med 24 mm på hver side til 185 cm. Høyden er 154 cm, 50 mm mer enn en Beetle.

For å fylle ut den ekstra bredden er sporvidden utvidet med 29 mm. Dekkdimensjonen er 255/45 på 19-tommere.

Interiøret er i stor grad som i en standard Beetle, men det karakteristiske hanskerommet er erstattet av et håndtak på passasjersiden. Sentralt på dashbordet sitter en høyoppløselig 7,7-tommers berøringsskjerm.

Det høres ut som Volkswagen mener alvor denne gangen, for kule Dune vil helt sikkert få en strålende mottagelse i Detroit.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: