David Brown Mark II - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
David Brown Mark II
David Brown-navnet lever fremdeles i DB-modellbetegnelsen hos Aston Martin. Dagens David Brown er også luksus-sportsbil, men har ikke noe med originalen å gjøre.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Det hadde selvfølgelig vært den perfekte tabloid-historien dersom David Brown, suksessrik engelsk forretningsmann, hadde kjøpt seg en DB9, men var så misfornøyd med fabrikkens service at han bestemte seg for å bygge sin egen bil.

Lamborghini-historien på nytt, 50 år etter.

Men dessverre aner vi nesten ikke noe om denne nye historien i det hele tatt. Ikke annet enn at det er sendt ut en pressemelding som forteller at i april skal det lanseres en ny bil. Og at den skal gjenopplive den klassiske engelske sportsbilen.

Om han mener klassisk engelsk, som Aston Martin var den gang David Brown Den Første kjøpte det nesten konkurse merket i 1947 og DB-seriene startet, aner jeg heller ikke. Eller kanskje han mener klassisk som i Austin Healey / Triumph TR maner. Som sagt, hakke peil.

Vi vet ikke mye om David Brown selv heller. Han har drevet med produksjon av anleggsmaskiner – en virksomhet han solgte til Caterpillar.

Etter det er sporene vage – er det ikke «trading» det heter? Men noe konkret er det. Han har ansatt Alan Mobberley som designer. Han er erke-engelsk, jobbet hos Land Rover i 19 år, og Discovery fra 1998 var i hvert fall hans. 

Kanskje ikke klassisk britisk sportsbil, men glimrende designer-håndverk.

Brown har også brukt et selskap som heter Envisage Group som konsulent. De jobber med kortserie-løsninger for forskjellige produsenter, og har vært engasjert i bilens konstruksjon og lagt opp til noe som likner produksjon.

Hva som minner meg om gode gamle dager, klassiske britiske dager, er navnet på prosjektet. «Project Judi» heter det. I sin tid satte Ford alltid navnet på en eller annen lekker kvinnelig sekretær som prosjektnavn. Det var vel først da Capri ble startet opp som Project Sunbird at de sluttet å bruke kvinnenavn.

Muligens får vi også vite hvem Judi er, når bilen skal avdukes i april. I hvert fall får vi vite litt mer om hvordan David Brown tenker, for han sa at «Jeg ønsket meg stilen og uttrykket til den klassiske sportsbilen, men med moderne prestasjoner og komfort-elementer. Det er noe jeg faktisk ikke finner på markedet, så jeg bestemte meg for å bygge en selv».

Han lover at alt skal være nytt, både utenpå og under skallet, og ikke være en oppgradert utgave av noe kjent.

Vi skal følge med.

David Brown skal være en suksessrik forretningsmann og ekte bilentusiast som vil etablere sitt eget bilmerke:

pic
 
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: