BMW 4-serie: Mer praktisk 4-serie - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
103 bilder i galleri
Mer praktisk 4-serie
Når BMW nå lanserer tredje medlem av den nye 4-serien, blir den familiens mest praktiske innslag.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Det har jo ligget i kortene at det skulle komme en 4-serie Gran Coupé, og nå er katta ute av sekken. Nykommeren kombinerer estetikken fra en coupé med de praktiske egenskapene i en firedørs bil, inkludert praktisk adkomst til bagasjerommet.

4-serie Gran Coupé har eksakt samme utvendige mål som todørs coupéen, en lengde på 4.638 mm, en bredde på 1.825 mm over en akselavstand på 2.810 mm.

Klassisk BMW
Fronten er identisk på begge modellene, med den klassiske nyregrillen og doble, runde lykter samt store luftinntak i støtfangeren.

Men taket på Gran Coupé er 12 mm høyere, 112 mm lengre og ender i en skrå hekk med stor bakluke. Andre typiske BMW-designtrekk er korte overheng og langt panser.

Den endrede karosseriformen gir større takhøyde og mer komfort for passasjerer, spesielt i baksetet. Bagasjerommet er 35 liter større enn på todørsutgaven og rommer 480 liter – det er neppe tilfeldig at dette er nøyaktig det samme som på en Audi A5 Sportback.

De fire dørene gjør selvsagt adkomsten enklere for alle, og man slipper store, tunge dørblader som er upraktiske i trange omgivelser. Dørene har rammeløse vinduer, en klassisk coupé-oppskrift.

4+1
BMW definerer bilen som en 4+1-seter, noe som innebærer at baksetet ser ut som det har to individuelle seter med sidestøtte, mens det er plass til en tredje person i midten bak.

Setene kan legges ned i forholdet 40:20:40, og da øker kapasiteten i bagasjerommet til hele 1300 liter.

Den store bakluke har automatisk åpning og lukking som standard, og kan som ekstrautstyr leveres med Smart Opener der du kan åpne og lukke bakluka ved å bevege foten under bakfangeren.

(saken fortsetter)

4-serie Gran Coupé kan leveres i standard utførelse, og med tre alternative utstyrspakker i tillegg til en M Sport-pakke, slik at den lett kan tilpasses dine ønsker. I tillegg har BMW Individual utstyr for å skreddersy detaljer i så vel interiør som eksteriør.

Effektive drivlinjer
I startfasen står fem motorer på programmet – tre for bensin og to for diesel. Toppmodellen 435i har en treliters rekkesekser med 306 hestekrefter. I tillegg tilbys to firesylindrede bensinmotorer, 428i og 420i med henholdsvis 245 og 184 hestekrefter.

De som foretrekker diesel kan velge mellom 420d med 184 hk og 418d med 143 hk. Sistnevnte kan skryte av et snittforbruk på 0,45 liter på mila, tilsvarende et CO2-utslipp på 119 gram per kilometer.

Ved lansering kan to av modellene, 428i Gran Coupé og 420d Gran Coupé, leveres med xDrive firehjulsdrift. Sekstrinns manuell girkasse er standard i alle 4-serie Gran Coupé, men de kan også leveres med 8-trinns Steptronic eller Sport Steptronic automatkasse.

BMW 4-serie Gran Coupé kommer til Norge på ettersommeren, og i god tid innen da skal vi kunne formilde våre inntrykk etter første prøvekjøring. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: