Opel Corsa: Opel viser neste Corsa - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
44 bilder i galleri
Opel viser neste Corsa
Den skal debutere på Paris-utstillingen i oktober, men vi kan allerede nå by på bilder og nyttig informasjon om femte generasjon Opel Corsa.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Opel bruker bokstaver i stedet for tall når de skal angi generasjoner, så i deres internspråk er dette Corsa E.

Corsa A ble lansert i 1982, mens dagens Corsa D kom i 2006. Gjennom årene er det solgt 12,3 millioner Corsa, dagens modell står alene for 2,8 millioner enheter.

Bilen som kommer på markedet i desember er ny fra topp til tå med drivstoffvennlige drivlinjer og et moderne interiør som ifølge Opel er klasseledende med hensyn til opplevd kvalitet. Den får avansert sikkerhetsutstyr som vi kjenner fra større og dyrere Opel-modeller.

Frisk design
Designmessig kjenner vi igjen trekk fra Adam, men Corsa blir større og mer romslig og kan leveres med tre eller fem dører. At Opel definerer den som «en fullverdig femseter» tar vel alle som har prøvd å sitte tre i baksetet på en småbil med en klype salt.

Opel oppgir foreløpig ikke noen mål for nye Corsa, så vi kan ikke sammenligne med utgående modell eller konkurrenter. Dette kommer vi selvsagt tilbake til når flere detaljer foreligger.

LES OGSÅ: Adam senior

Opels ingeniørteam fikk i oppgave å konstruere en bil som har kjøreglede på nivå med større og dyrere biler. Det resulterte i nyutviklet styring og et chassis der ikke en eneste komponent er felles med dagens generasjon Corsa.

Stabiliteten både rett frem og gjennom svinger er ifølge Opel forbedret takket være et tyngdepunkt som er fem millimeter lavere og en helt ny forstillingsgeometri.

Tresylindret turbo
Corsa benytter Opels nye tresylindrede 1-liter turbomotor som allerede er på plass i lillebror Adam. Motoren finnes i to versjoner, med 90 eller 115 hestekrefter. Et dreiemoment på 170 Newtonmeter fra 1800 omdreininger sørger for bra skyv.

Sammen med denne motoren kommer en ny sekstrinns girkasse.

Førermiljøet i nye Opel Corsa er moderne med en 7-tommers berøringsskjerm i midtkonsollen.

IntelliLink-systemet sørger for gode tilkoblingsmuligheter slik at både Apple- og Android-enheter kan styres med stemmekontroll.

Opel tilbyr en rekke app-er, som BringGo for navigasjon, Sticher og TuneIn for internettradio og podcaster. Systemet har også en praktisk FlexDock for å oppbevare og lade smarttelefoner.

DAB+ er standard i nye Corsa, som i alle Opels personbiler.

Nye hjelpemidler
Nye Corsa introduserer også en rekke nye førerassistentsystemer, mange av dem unike i denne klassen.

Sikkerheten er økt, takket være nye systemer som for første gang blir tilgjengelige i Corsa.

Blant utstyret som tilbys er bi-xenon hovedlys, blindsonevarsling, Opel Eye frontkamera med skiltgjenkjenning, varsling ved uønsket filskift, automatisk blending av lys, og kollisjonsvarsling som varsler for fare for påkjørsel bakfra.

Opel Corsa får også økt komfort for føreren, takket være Advanced Park Assist som automatisk styrer deg inn på parkeringsplassen, sammen med ryggekamera og bakkestartassistent.

Tøff konkurranse
Selv om Corsa er en bestselger i Europa har salget i Norge vært beskjedent. I årets seks første måneder ble det ifølge OFV registrert 52 nye Corsa. Opel håper på mer vind i seilene når nye Corsa gjør sin entre ved årsskiftet.

I første halvår 2014 ble det totalt registrert 7100 biler i segmentet der Corsa hører hjemme. Toyota Yaris er suveren bestselger med nesten 2000 biler, foran VW Polo, Ford Fiesta, Peugeot 208 og Suzuki Swift.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: