Infiniti : Q60 løfter Infiniti - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
39 bilder i galleri
Q60 løfter Infiniti
Når Infiniti nå redesigner Q60 betyr det et definitivt brudd med fortiden.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

– Med Q60 er vi tilbake i sportscoupé-segmentet, sa Randy Parker, visepresident for Infiniti Americas, under lanseringen av bilen på Detroit Auto Show. Infiniti er siden 1989 Nissans forlengede arm for å fange dem som søker premium bilopplevelse.

Selv om det ruller en håndfull privatimporterte Infiniti-modeller i Norge, er merket for de fleste ganske ukjent. Av de tre japanske premium-merkene er det kun Lexus som til nå har kastet markedsføringskroner etter kresne, europeiske bilkjøpere.

Sprer seg
Nå vil også Infiniti ha en bit av den kaken og starter forsiktig opp i noen europeiske land med den lille crossover-lignende SUV-en QX30

Bilen har plattformen til Mercedes A-klasse i bunnen som en del av samarbeidet mellom Daimler og alliansen Renault-Nissan. Norge står enn så lenge ikke på Infinitis salgskart, men det vil ventelig endres når merket er tydeligere etablert i Europa.

For Infiniti betyr Q60 også det endelige G-oodbye med G-serien, og i dette tilfellet G37 med historie tilbake til 2008

Bilen flyttes over på den langt mer sofistikerte plattformen til Q50, Infinitis bestselger. Med Q60 sies det også takk og farvel til manuelt gir, heretter gjelder kun sjutrinns automatgir i en bil som er lavere og bredere enn forgjengeren.

Fire og seks
For å gi kraft til det sportslige ytre begynner motorprogrammet på en to liters firer med turbo og 208 hk i effekt. Deretter stiger programmet bratt til en ny twinturbo V6-motor, 3,0 liter og 300 hk, alternativt 400 hk. Q60 trekker normalt på bakhjulene, men blir også å få kjøpt med 4x4.

215.250 biler og ny salgsrekord ble Infinitis fasit for 2015. Av disse havnet 133.500 på amerikansk jord, en økning på 13,8 prosent fra året før, ifølge tall fra Automotive News. 

Selv med størst vekst i USA i fjor av de tre Japan-baserte premium bilmerkene, er likevel Infiniti fortsatt et lite merke som rykker stadig nærmere erke-amerikanske Cadillac i størrelse. 42.000 biler skiller oppover, mens Lincoln befinner seg 32.000 biler bak.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: