Proppet med bilglede
Proppet med bilglede
Proppet med bilglede
Proppet med bilglede
Proppet med bilglede
Proppet med bilglede
Proppet med bilglede
Proppet med bilglede
Proppet med bilglede
Proppet med bilglede
Proppet med bilglede
Proppet med bilglede
Proppet med bilglede

Proppet med bilglede

Det er lett å drømme seg bort i Lexus RC 300h og Mercedes C200 Coupé, men vi fant til slutt veien tilbake til virkeligheten.

Publisert Sist oppdatert

Først publisert i Bil 11-2016.

De sto ved siden av hverandre i garasjen, begge var kupeer og begge var sølvgrå. Men omtrent der slutter likheten mellom Lexus RC 300h og Mercedes C200 Coupé.

Å sette dem opp mot hverandre er nærmest umulig, ikke nødvendigvis på grunn av ulikhetene, men å velge kupé handler først og fremst om preferanser, om stil, om smak, ja, faktisk hva man ønsker å bli sett i.

– Det er diggere å rulle i 130 i Lexusen enn i Mercedesen, kom det spontant fra kollega Petter Knutsen Bjørkelo etter en del mil i åpent lende.

I komfortsonen
Det er igjen tid for bilbytte med svingete landeveier foran oss den neste timen. Det slår meg umiddelbart hvor god Lexusen er å sitte i. Men ærlig talt, selv om bilen ser skikkelig sinna ut, er dette mer komfortabelt enn sportslig.

Her er varme i rattet og kjøling i setene. Byggekvaliteten er høy, og pakken oppleves veldig gjennomført. Så vi bytter igjen.

– Til å begynne med opplevde jeg styringen til Lexus litt lite presis, faktisk i retning dvask. Men milene langs den flere mil lange innsjøen retter opp noe av inntrykket, fortsetter Petter. Han kommer tross alt rett fra sin egen Alfa GTV, er i det daglige vant med å kjøre BMWs 7-serie og håndterer dermed ytterpunkter både på det sportslige og det komfortable.

– Jeg liker også at rattet er rundt og ikke flatbanket i bunnen. Men hvor har alle hestene tatt veien? Det skal jo være 233 av dem her, men jeg har så langt ikke klart å vekke alle, sukker Petter.

Turbo kontra hybrid
Mens Mercedes stiller med en turbomatet, toliters rekkefirer med 300 Nm i moment allerede ved 1600 omdreininger, er motoren i Lexus en selvpustende 2,5-liters firer som yter 181 hk før den får elmotordrahjelp fra hele 143 gamper. Samkjørt gir det 223 hk og hele 450 Nm i moment.

Problemet er bare at Lexusen veier 275 kilo mer enn Mercedesen (1725 kilo mot 1450 kilo). 1,3 sekunder til 100 km/t skal det skille de to (7,3 sekunder for C200 og 8,6 sekunder for RC 300h).

Vi lot oss likevel ikke lure, for våre egne målinger viste at de to er akkurat like raske; 7,6 sekunder. Forbikjøringsakselerasjonsmålingene viser det samme: Nesten helt likt.

Sinke på autobahn
Normalt trekker jeg aldri fram bilers toppfart, for de fleste er mer enn raske nok. Her velger jeg likevel å gjøre et unntak, for C200 Coupé gir seg først ved 235 km/t, mens Lexus sperrer på cirka 190 km/t.

Naturligvis er dette helt uten betydning i Norge, men biler av denne typen tas ofte på langtur, og gjerne sørover der det stedvis er lov å kjøre så fort man lyster.

Jeg husker hvor grenseløst irritert jeg ble da det på vestkorridoren fra Frankfurt til Bremen gikk opp for meg (jeg kjørte sedanutgaven, men med samme drivlinje) at det bare var å legge seg ut til høyre og la de med dårlig tid feie forbi.

Akkurat denne lille detaljen tror jeg gjør at Lexus her har lite å fare med overfor dem som i utgangspunktet heier på tysk premium.

OBS!
Prisene i testen var gyldige da bladet ble produsert. Du finner alltid oppdaterte priser i vår nybildatabase.

LES VIDERE:

- Del 2

- Konklusjon

- Testdata og poeng

Powered by Labrador CMS