Hyundai : Hyundai dropper Santa - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
34 bilder i galleri
Hyundai dropper Santa
Merkelig navnevalg. Når Hyundai endelig får seg til å bygge en bil rundt hydrogenteknikken sin, kaller de den bare FE. Hva var galt med Santa?
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Hva som var galt med Santa i det gamle modellnavnet deres? Jeg aner ikke, for jeg begynner etterhånden å oppfatte at den nye modellen har overhodet ikke noe med den gamle å gjøre, og den litt uheldige assosiasjonen til den gamle Santa Fe-modellen hadde de åpenbart ikke tenkt på i det hele tatt, for FE’et i den nye bilen betyr ganske enkelt Future Eco.

Og det som er Future økologisk i denne sammenhengen, er en forbedret utgave av det hydrogenaggregatet som har sittet i ix35-versjonen en stund.

Jeg vet hva som er forbedret, rekkevidden er for eksempel forlenget til oppunder 800 km mellom fyllinger. De sier også at den har en sterkere elmotor enn den som kjempet for å dra alle de 1800 kiloene i en ix35 avgårde. 

10 prosent høyere effektivitet og 35 % høyere energitetthet er også med i beskrivelsen, men de sier egentlig ikke noe, og er heller ikke spesielt forståelige uten at vi får lære oppskriften.

Ny plattform
Men det er ingen grunn til å tvile, Hyundai er en seriøs hydrogen-operatør, og sørger for at utviklingen på dette området ikke står stille.

Dessuten holder de ord – akkurat denne bilen burde vi ikke være overrasket over å finne her. For allerede under CES i Las Vegans for noen måneder siden fortalte Seung Ho Hwang, en av toppene i konsernet, at de ville vise en ny brenselcellebil i Genève.

Og ikke bare det, han lovte at det skulle bli en SUV som skulle bygges på en ny plattform. Fordelen med det var at den kunne tilpasses drivlinjen fullstendig, derved ville man spare vekt i forhold til dagens kompromissløsning.

Dessuten skulle bilen også få et helt nytt utseende.

Det med plattformen kan jeg ikke bekrefte, men det er ingen grunn til å tvile på at med dette konseptet har de tatt den helt ut.

Det med utseendet er imidlertid helt åpenbart, det kan alle se. Noe så rent har vel ikke kommet fra den kanten siden de bygde sin første Ford Cortina.

Natur og vann
Det blir kanskje litt i meste laget når vi får vite at karosseriet er inspirert av natur og vann – spesielt fordi vann er bilens enste utslipp.

Den rene overflaten, påstår Hyundai, speiler bilens renslige oppførsel – ingen forurensing (i hvert fall ikke underveis. I hvert fall ikke ut av eksosen.)

Kunne de ikke bare sagt at de ønsket å bygge en harmonisk, tiltalende, ikke-aggressiv bil, og latt det bli med det?

Interiøret har selvfølgelig altfor mange og altfor store skjermer, men er ellers svært akseptabelt. Hvorfor ikke midtstolpeløs kjempeåpning snart kan komme i produksjon også, begriper jeg ikke. 

Når denne kommer i produksjonsversjon, og det er ingen grunn til å tro at det skal ta for lang tid, vil Hyundai selge den over hele verden (selv om det bare er én hydrogen-pumpe i Australia for tiden – ved Hyundais eget hovedkvarter), og de har sagt at de planlegger 15.000 biler over en fire års produksjonsperiode.

Men akkurat denne bilen kunne jeg latt meg friste av, selv om den hadde hatt en diesel. Den så virkelig bra ut. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: