Travel juli for Dennis Olsen

Dennis Olsen går en travel juli i møte med fire løp i sin Porsche 911 GT3 Cup. Først ut er en runde i det tyske mesterskapet på gatebanen Norisring i Nürnberg.

Publisert Sist oppdatert

Dennis Olsen lever et travelt liv som juniorfører for Porsche. For et par uker siden var han sammen med sin sponsor Gant som gjest under 24-timersløpet på Le Mans, og der fikk han selvsagt komme bak kulissene hos sine kollegaer i Porsche, som til slutt vant løpet.

– Det var kult å være på Le Mans. Det er et annerledes løp enn hva jeg er vant til, men utrolig stort. Jeg har lyst til å kjøre på Le Mans selv, og håper jeg kan få muligheten for Porsche, sier Dennis Olsen.

De siste dagene har Dennis testet på Hungaroring i Ungarn sammen med Walter Lechner Racing, teamet han kjører for i Porsche Mobil 1 Supercup.

I juli skal han kjøre på Red Bull Ring i Østerrike, Silverstone i Storbritannia og nettopp Hungaroring i Ungarn for dette teamet. Så langt ligger på en andreplass i Porsche Supercup, kun åtte poeng bak lederen Michael Ammermüller.

Men aller først skal 21-åringen fra Våler i Østfold prøve å forsvare ledelsen i Porsche Carrera Cup Deutschland, som avholder to løp på Norisring i helgen. I dette mesterskapet kjører Dennis for teamet Konrad Motorsport.

– Dette er et spesielt løp, og det kalles Tysklands svar på Monaco. Det er en liten gatebane hvor det ikke er rom for feil. Gjør man en feil her, så går man rett i murveggen. Jeg kjørte veldig bra her i fjor, og da hadde jeg aldri kjørt på denne banen tidligere. Derfor er jeg optimist i år, og går for seier.

Det er meldt usikkert vær i Nürnberg denne helgen, og regn på denne gatebanen vil gjøre forholdene ekstremt vanskelige.

Det tyske mesterskapet kjører som vanlig sammen med DTM, noe som sørger for fulle tribuner og et enormt sirkus. DTM er et av de mest profesjonelle og prestisjefylte bilsportsmesterskapene i verden, og et bevis for det er at Audi-fører Mattias Ekström denne helgen prioriterer DTM foran den svenske VM-runden i rallycross.

I den tyske Porsche cupen leder Dennis Olsen med 22 poeng på Christopher Zöchling, mens lederen av Supercup, Michael Ammermüller, ligger på en tredjeplass, 26 poeng bak Olsen.

Helgens første løp går lørdag 16.40, mens søndagens løp starter 13.05. Begge løpene kan sees på www.racecam.de