Kia : Ny Kia Forte - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
53 bilder i galleri
Ny Kia Forte
Selv om pickupene dominerer, selges det også en del vanlige biler i USA. Kias bestselger er Forte – nå skal den fornyes.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Det er pickuper på de tre pallplassene, og så følger et par SUV-er, men likevel er det plass til noen sedaner på den amerikanske Topp10-listen fra USA som focus2move.com har samlet inn.

Øverst blant «bilene» i 2017 troner Camry, så følger Civic, Corolla og Accord. To fra Honda og to fra Toyota.

Først på plass nummer 39 finner vi Kias bestselger, Forte – men på tross av beskjeden rating ble den solgt i 117.596 eksemplarer og endte på plassen foran Subaru Impreza.

Vi legger noen bilder av dagens Forte-modeller i galleriet så du kan sammenligne, men det er liten tvil om at nykommeren er inspirert av Kias elegante Stinger og har tatt kvantesprang med hensyn til design.

Mens du i lille Norge kan velge mellom et hav av drivlinjer, gjør Kia i USA det enkelt. De tilbyr en 2,0-liters bensinmotor med 147 hester. Punktum. Men du kan velge om du vil ha automat eller manuell girkasse.

Hyundai / Kia gjør jo det meste selv. I Europa har flere av bilene «hjemmelagde» DSG-kasser – nå lanserer de sin første CVT-kasse, skjønt de kaller den IVT for Intelligent (i stedet for Continuously) Variable Transmission.

Her har Kia skult til sine japanske konkurrenter, for der et det fortsatt CVT som gjelder. Men de hevder å ha fått bukt med utfordringene som gjør at de fleste journalister hater slike kasser, støy og strikk-følelsen under hard akselerasjon.

En Kia Forte er ikke så ulik vår Cee’d i format. Den måler 464 x 180 x 144 centimeter. I tillegg til sedanutførelsen leveres den som 5-dørs kombi og som 2-dørs coupé. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: