Mikkelsen er sulten på seier - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Mikkelsen er sulten på seier
Andreas Mikkelsen er sulten på suksess og er skikkelig på offensiven før helgens VM-runde i Wales. – Dette er et løp jeg kjenner og liker godt. Jeg har skikkelig tro på at vi skal gjøre det bra, sier han.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Årets sesong har vært preget av mye uforskyldt motgang. Men 29-åringen er på ingen måte motløs, og sammen med kartleser Anders Jæger er han sterk i troen på at Wales Rally GB vil bli en opptur.

– Wales var det andre løpet vi kjørte med Hyundai i fjor, så dette blir det første løpet i år hvor jeg kommer med erfaring med bilen. Det ser jeg på som en fordel. Vi kjørte veldig bra i Wales i fjor. Fra en dårlig startposisjon fightet vi om pallen. Det var veldig tett. Vi tapte en del første dag, men kjørte oss opp og nærmet oss teten på de to siste dagene.

– Det er et løp jeg liker godt. Vi har med oss en god prestasjon fra Tyrkia. Vi er ekstremt sultne på å levere gode resultater i Wales, og har virkelig troen på at vi skal klare det, sier han.

For Andreas er det alltid spesielt å komme tilbake til Wales. Det var her han debuterte i VM-sammenheng tilbake i 2006, og han har mange gode minner fra løpet.

– Jeg gleder meg! Målet er å kjempe om en plass på pallen, og aller helst seier. Det hadde vært gøy å blande seg inn med de tre som slåss om mesterskapet, sier han offensivt.

Wales byr ofte på utfordrende forhold som regn, tåke og det reneste gjørmebadet. Løpet kan by på konstant skiftende underlag, med vanskelig feste. I år går løpet litt tidligere enn det pleier, og det skal bli interessant å se hva det får å si med tanke på værforholdene.

– Da vi testet var det veldig fint vær, og det blir spennende å se om det holder seg sånn til løpet. Men mest sannsynlig blir det ett gjørmebad uten like, som det pleier. Jeg er uansett veldig fornøyd med testen, bilen føles kjempebra. Alt ligger egentlig til rette for at vi skal være med å kjempe helt i toppen, forteller han.

Han deltar i det tradisjonsrike løpet for niende gang, og har en tredjeplass fra 2015 som sitt beste resultat. Dette har han imidlertid tenkt til å gjøre noe med i år.

Som tidligere år, så må de norske guttene stålsette seg for lange dager. Spesielt lørdagen blir lang. Da møter teamene på service klokken 05.30. Det er ingen service midt på dagen, og kveldsservicen er klokken 19.30.

For øvrig består dagen av 150 kilometer med fartsetapper, og 450 kilometer med transport.

Andre norske deltagere i Wales Rally GB er Citroën-fører Mads Østberg, Ole Christian Veiby som debuterer for Citroën i WRC2-klassen samt Steve Røkland som kjører det britiske rallymesterskapet i en forhjulsdrevet Peugeot 208 R2.

Første etappe kjører torsdag kveld mens alvoret starter med hele åtte etapper fredag.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: