Hyundai : Loeb kjører WRC for Hyundai - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Loeb kjører WRC for Hyundai
Ryktene har svirret det siste døgnet, men nå har Hyundai bekreftet i en pressemelding at de har signert en to års avtale med den nidoble verdensmesteren, Sebastien Loeb.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Det får ingen følger for Andreas Mikkelsen – både han og Thierry Neuville forblir i teamet og skal kjøre samtlige VM-runder.

Det som er overraskende er imidlertid at Sebastien Loeb (44) som til nå kun har konkurrert for PSA-team, Citroën og Peugeot, har inngått en toårig avtale med Hyundai.

I årets sesong skal han kjøre seks WRC-løp – hvilke er ikke oppgitt. Når Loeb ikke kjører, skal bilen rattes av rutinerte Dani Sordo som allerede har kjørt for teamet i flere år. De to har også vært teamkamerater tidligere, i perioden 2007-2010.

Loeb tok sin 79. WRC-seier da han vant Rally Spania for Citroën i høst, og de fleste trodde nok at han ville kjøre noen løp for det franske teamet også i 2019. Men slik ble det altså ikke.

Han har nylig annonsert at han skal kjøre Dakar Rally som privatfører, og om han fullfører der får han det travelt med å komme hjem.

Loebs første løp for Hyundai er nemlig Rally Monte-Carlo i slutten av januar. Og han skal få noen testdager i forkant av løpet som starter 24. januar – en uke etter målgang i Dakar Rally.

– Jeg er glad for å annonsere at jeg sammen med Daniel (Elena – hans mangeårige kartleser) skal kjøre seks WRC-løp for Hyundai Motorsport i 2019. Seieren i Spania i høst tente en ny gnist som gjorde at jeg har lyst til å fortsette å konkurrere i toppen av WRC, sier Loeb.

Med så mange toppførere i stallen må Hyundai være blant teamene som legger ned mest penger i WRC-satsingen. Konkurransen har vært steintøff i årets sesong, og alt tyder nå på at vi har enda mer spenning i vente i 2019. Det er bare å glede seg!

(Bildet viser Sebastien Loeb i samtale med Dani Sordo under Wales Rally GB i 2017)

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: