BMW : BMW utfordrer i ny nisje - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
12 bilder i galleri
BMW utfordrer i ny nisje
SPIONBIDER: BMW tester her ut en utfordrer til Mercedes. Men den kan også medføre en viss kannibalisering.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Når BMW mot slutten av året foretar et generasjonsskifte for 1-serien, skal den over på en ny plattform.

Det innebærer forhjulsdrift som standard, men arkitekturen muliggjør også firehjulsdrift – xDrive i BMW-vokabularet. Det vil også gjelde de sportslige 2-seriemodellene, coupé og cabriolet.

Så dersom du vil skaffe deg en leken M2 Competition med rekkesekser og bakhjulsdrift, bør du slå til før det er for sent.

Les vår prøvekjøring av BMW M2

Ved generasjonsskiftet kommer det et nytt supplement til 2-serien, bilen vi ser på bildene og som du får et enda klarere inntrykk av ved å studere datamanipulasjonen bakerst i bildegalleriet som Automedia har laget.

For første gang skal BMW bygge en 2-serie Gran Coupé med fire dører. Det betyr en direkte utfordrer til Mercedes CLA, men den kan nok også friste enkelte 3-serie-eiere til å ta et trinn ned på skalaen neste gang de skal bytte bil.

X2 M35i var første BMW med M Performance-betegnelse i kombinasjon med toliters motor. Med denne på plass under panseret blir BMW 2-serie Gran Coupé M35i en direkte konkurrent til Mercedes-AMG CLA 35 4Matic som neppe er langt unna.

Motoren er jo allerede på plass i A-Klassen, så det er logisk at den blir tilbudt i nye CLA også

Den kompakte BMW-modellen med fire dører og coupé-aktig takbue får en rekke M-detaljer som gjør at den skiller seg ut, som blå bremsecalipere, doble eksosrør og en diskret hekkspoiler på koffertlokket.

Plattformen er klargjort for hybride drivlinjer, og det var rykter om at BMW skulle kombinere en 252-hesters bensinmotor med en elmotor på 90 hester.

Siden testbilen ikke er utstyrt med ladeport føler våre kilder seg trygge på at denne deler drivlinje med X2 M35i, en toliters turbo med 306 hk og et dreiemoment på 450 Newtonmeter (ved overboost). Dermed blir den en grei match for CLA 35.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: