Alternativ til Lego - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
18 bilder i galleri
Alternativ til Lego
Det er litt stygt å si at dette er enda et eksempel på hvordan kineserne bare plagierer. CaDA er faktisk litt annerledes innimellom.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Jeg syntes det var ganske morsomt da Lego dukket opp med byggesett der du på mirakuløst vis kunne få disse firkantede klossene til å se ut som en Porsche.

Men etter hvert som det dukket opp en modell i uken, begynte det egentlig å bli ganske forutsigbart det hele.

Men så dukket det opp en 2CV som egentlig så litt spennende ut. Den var på en måte ikke veldig skala-tro, så jeg begynte å lure på om Lego var kommet på nye og bedre tanker – at det var bedre at produktet hadde karakter enn et det var kliss likt.

Så viser det seg at det er ikke Lego, men en kinesisk produsent som kaller seg CaDA som står bak dette.

Det er kanskje det jeg liker med disse folkene, produktene er egentlig litt stygge, litt primitive.  Å kaste seg ut i Pagani Zonda blir egentlig ganske morsomt, for resultatet blir jo noe helt annet.

Lego vil gjerne ha det til å likne. Det er mulig CaDA også gjerne vil det, men på en sjarmerende, avvæpnende måte får de det ikke helt til. Ta en titt på Lamborghini Centenario i en krevende 1:8 skala. 

Grotesk ved første øyekast. Naiv, som om den er bygget av de innfødte og kjøpt med hjem som et folkloristisk turistminne i det neste.

Katalogen er enorm, skal du ha en modell av en Hummer må du til militær-delen av katalogen, og den er også en der du fort roter deg bort i alle mulighetene. For eksempel en AK47 i skala 1:1.

Det er mange muligheter for fjernstyring her også, men akkurat slike modeller som Bobla eller 2CV-en syns jeg skal få stå i fred på hyllen når du er ferdig med å bygge dem.

Hvis det er Citroënen du bestemmer deg for, må du foreta et valg. 1:12 skala med 1235 byggeklosser eller 1:24 skala med 298 deler.

Selv om du får med et gammeldags filmkamera som ekstrautstyr på 1:12 bilen, hadde jeg gått for den minste. Den ser enda underligere ut.

Det kan selvfølgelig være at jeg går lei av disse også om en stund, akkurat som Legoene, men i øyeblikket har jeg litt sansen for det nye bekjentskapet.

Og jeg venter spent på at de skal produsere modeller av kinesiske biler. En grotesk versjon av Honqi E-HS9 hadde vært spennende.  

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: