Arrival bygger bil! - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
14 bilder i galleri
Arrival bygger bil!
Hittil har vi bare møtte den engelske startup’en Arrival som en som bobler varebil- og buss-ideer, men nå forteller de jommen om en bil også. Med verdens beste modellnavn: Car!
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Det er i samarbeid med Uber at Arrival har utviklet en bil. Et slikt felles produkt tyder selvfølgelig i retning av en bil som er spesialbygget for den type virksomhet Uber driver: taxi-on-demand.

Foreløpig ligger det en spesifikk britisk tone under dette prosjektet: bilen skal være et sterkt bidrag til Ubers ambisjoner om å bli helelektrisk i London innen 2025.

Arrival Car er foreløpig bare seks måneder inn i bil-utviklingsfasen sin, men de sier allikevel at den er klar nok til å kunne gå i produksjon i slutten av neste år. 

Testkjøringen skal starte allerede om noen måneder.

Det er selvfølgelig mye Arrival elbil-teknologi under dette skallet, men svært mye av utviklingen så langt har vært basert på tilbakemeldinger fra Uber-sjåfører i London.

Bilen skal bygges for en kjørelengde på mellom 45 og 50.000 km/år. Sammenlign det med litt over 10.000 for en gjennomsnitts bil i London.

(saken fortsetter)

Batterielektrisk er selvfølgelig hovedelementet i innsatsen, men her har vi også en bil som skal designes for maksimal komfort i inn- og avstigning, og Arrival sier at benlengden bak blir dobbelt så generøs som i en vanlig bil.

Fotavtrykket later til å bli omtrent som for en Golf.

Vi kan vel tro at brukervennlighet for både sjåfør og passasjerer går foran moteriktig design. 

Siden vi foreløpig ikke har hørt annet enn at dette blir et Londonfenomen for Uber, så nevner Arrival i en bisetning at det finnes rundt 30 millioner sjåfører som driver i denne type fraktvirksomhet over hele verden.

Da kan det kanskje komme godt med at Arrival også har utarbeidet et opplegg med mikro-fabrikker slik at produktene deres kan monteres i nærheten av stedet de skal brukes.

Kortreiste biler – er det også i ferd med å bli et begrep?

Mer om Arrival:

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: