Cupra Formentor: Cupra Formentor til nye høyder - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
16 bilder i galleri
Cupra Formentor til nye høyder
Formentor er Cupras første egne SUV og kan leveres i en meget potent utførelse – VZ5. Men spesialistene hos ABT kan gjøre den enda sintere.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Du skal ha flaks for å ha sett Cupra Formentor på veien, for så langt er det kun registrert ti av dem på norske skilter. Det på tross av at bilen leveres som ladbar hybrid i to styrkegrader – noe som burde passe bra for det norske avgiftssystemet.

Men Cupra levere også en ekstremt sportslig versjon, Formentor VZ5 med VW-gruppens potente 5-sylindrede motor. Her yter 2,5-literen 390 hester og har et maks dreiemoment på 480 newtonmeter.

Det er faktisk fem hester mer enn en 911 Carrera stiller opp med, men Porschen har jo sine fordeler når det gjelder både aerodynamikk og vekt, så den slår Cupraen med et par tideler når det gjelder å ta seg raskest til hundre.

Men om du har som mål å ta deg kjappere ut av lyskrysset enn den klassiske sportsbilen, så kan du kontakte ABT og be om deres spesialbehandlede Formentor VZ5.

Her er effekten tunet opp til 450 hk, dreiemomentet økt til 530 og akstiden redusert til 3,9 sekunder – tidelen raskere enn det Carrera trenger. Du kan også få oppjustert toppfarten fra de opprinnelige 250 til 270 km/t.

Audi- og VW-spesialistene hos ABT er så trygge på jobben de gjør at de overtar garantiansvaret for motoren etter trimmingen.

Om du vil friske opp det sportslige uttrykket til Formentor ytterligere, så tilbyr ABT også lekre felger i 20- og 21-tommers dimensjon. Logger du deg inn på ABTs hjemmesider finner du alle mulighetene i dere konfigurator.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: