Lotus langt hjemmefra

Lotus er kjent for sine små, lette sportsbiler bygget i England. Eletre beveger seg langt fra utgangspunktet, også geografisk.

Publisert

Lotus har som flere andre nisjeprodusenter innsett at de trenger mer enn sportsbiler om de skal tjene penger. Sportsbilprodusenten Porsche innså dette for over 20 år siden og er i dag mer kjent for SUV-er enn sportsbiler, og flere andre har fulgt i samme spor.

Lotus har lenge hatt en SUV i utvikling under kodenavn Type 132, og i dag er den endelig avduket som Lotus Eletre.

Bilen settes i produksjon senere i år, ikke i England, men i Wuhan i Kina hvor eierne av Lotus, Geely, holder til.

Eletre er ifølge Lotus basert på en modulær el-plattform med betegnelse Electric Premium Architecture som etter hvert skal danne grunnlag for flere modeller – blant annet er firedørs coupé og en mindre SUV.

Kompakt er ikke akkurat en betegnelse som passer på Eletre som er vesentlig større enn bildene gir inntrykk av.

Med en lengde 510 cm, en bredde på 213 (med kameraer) og en høyde på 163 centimeter er det naturlig å sammenligne med SUV-er som Urus og Bentayga. Akselavstanden er hele 302 cm. En Cayenne blir med andre ord liten i denne sammenhengen.

Noen vekt har ikke Lotus oppgitt, men selv med utstrakt bruk av aluminium og karbonfiber blir den garantert ingen lettvekter.

På tross av format og vekt lover Lotus ytelser i den absolutte superbilklassen – som null til hundre på tre blank og toppfart på 260. Effekten fra motorer på begge aksler strekker seg fra 600 hester og oppover.

Batteripakken har en effekt på 100 kWt som ifølge Lotus skal holde til en WLTP-rekkevidde på 600 kilometer. Den har en ombordlader på 22 kW og kan hurtiglades på inntil 350 kW. Dermed skal du kunne hente inn nok energi til 400 nye kilometer på 20 minutter.

(saken fortsetter)

Det er ikke bare drivlinjen som er imponerende – Lotus har benytt sin kunnskap til å utstyre bilen med et avansert chassis med multilink bakaksel, luftfjæring og justerbare dempere i alle hjørner, samt aktive stabstag, bremsebasert torque vectoring og firehjulsstryring.

Sjåføren kan velge mellom fire kjøremodi – Range, Tour, Sport og Off-Road – som påvirker styring, dempere, motor og gassrespons.

Med hensyn til design sier Lotus at Eletre er inspirert av deres nyeste sportsbiler, i tillegg til at aerodynamikk har spilt en viktig rolle for å oppnå lengste mulig rekkevidde.

Bilen er utstyrt med kameraer i stedet for sidespeil, men disse kan byttes i markeder som ikke tillater en slik løsning.

Innomhus er det tradisjonelle instrumentpanelet erstattet av en skjermstripe som strekker seg hele veien fra babord til styrbord, avbrutt av en 15,1-tommers infotainment-skjerm midt på dashbordet. Bilen har også headup-display med augmented reality.

Kundene kan velge om de vil ha bilen levert med fire eller fem seter.

Som nevnt skal Eletre produseres i Kina, og det er også forventet at dette blir det største markedet for den sportslige lukusus-SUV-en. Sportsbilene Emira og Evija skal fortsatt bygges i Hethel i England.

Lotus har også en elektrisk sportsbil under utvikling i samarbeid med Alpine, og denne skal på markedet i 2026.

Les også: Farvel til Elise-slekten

Powered by Labrador CMS