Dennis Hauger på Mugello
Dennis ble regelrett kjørt av banen av erkerival Petecof - Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

Dennis Hauger italiensk F4-mester

Dennis Hauger hadde en solid ledelse i det italienske Formel 4-mesterskapet før helgens runder på Mugello. Han holdt seg iskald og gjorde alt riktig, og dermed sikret han seg tittelen som italiensk Formel 4-mester allerede før den avsluttende helgen på Monza om to uker.

Publisert Sist oppdatert

Supertalentet fra Aurskog la grunnlag for helgens resultater på fredag da han sikret seg pole position i alle tre løpene. Han kom meget godt i gang i lørdagens første løp og så ut til å seieren i lomma.

Men etter at en tredel av løpet var kjørt kom safety car på banen etter en av førerne havnet i grusfella. På andreplass bak Dennis lå erkerival Gianluca Petecof fra Brasil som har ledet mesterskapet store deler av sesongen.

Da restarten gikk presset Petecof hardt bak Dennis. I en av de første svingene prøvde han en håpløs manøver for å komme seg i tet, men endte med å krasje med Dennis som snurret og havnet langt bak i feltet.

Petecof kom seg videre på tredjeplass, men ble siden ilagt en tidsstraff på ti sekunder for å ha presset Dennis av banen. Dennis avanserte til 11. plass, men både han og brasilianseren endte poengløse i løpet slik at stillingen i sammendraget var status quo.

I lørdagens andre løp var Dennis igjen suveren ut fra start og så seg aldri tilbake. Han vant løpet med 3,9 sekunder mens Petecof ble nummer seks. Dermed trengte Dennis bare fem poeng mer enn Petecof i søndagens løp for å sikre seier i mesterskapet.

Igjen fikk han en kanonstart fra pole position og bygget seg raskt opp en solid ledelse. Heldigvis inntraff ingen episoder som medførte safety car i dette løpet, og Dennis krysset målstreken nesten ti sekunder foran nærmeste utfordrer.

Selv om Petecof ble nummer fire i løpet har Dennis nå en ledelse 83 poeng før de siste tre løpene på Monza – nok til at han allerede nå er kronet som italiensk mester i Formel 4. En solid oppreising etter at han mistet seieren i det tyske mesterskapet med knappest mulig margin.

– Vi hadde god speed og klarte tre ganger pole position på kvalifiseringen fredag, så målet var tre seire i helgen, sier Dennis til BilNorge.no.

– Det ble seier i race 2 og 3, men jeg ble dessverre kjørt av banen i første race. Det holdt likevel til å vinne det italienske mesterskapet, og det var en utrolig deilig følelse etter at det tyske mesterskapet glapp med ett fattig poeng.

– Nå kan jeg senke skuldrene den siste helgen på Monza og kjøre for flere seire og hjelpe til med å sikre teammesterskapet som fortsatt er åpent. Teamet har gjort en fantastisk jobb og fortjener den seieren, konkluderer Dennis.

I teammesterskapet leder Van Amersfoort som Dennis kjører for med 485 poeng mens Prema-teamet har 475, så her er det helt åpent. De tre siste løpene kjøres på Formel 1-banen Monza om to uker.