BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Lada

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Lada med forsmak på ny Niva

Det er lenge siden vi ble lovet en ny Niva. I Moskva er nå konsept-versjonen avduket.


Rubelpurka vokser

Niva begynner å bli en av våre nostalgi-favoritter. Nå har hun stille og rolig lagt på seg to dører til – ikke nødvendigvis en fordel.


Så kjedelig at det blir kult?

Plutselig dukket det opp en ganske skjerpa 40-åring i mitt liv. Det har tatt lang tid før jeg skjønte hvor bra hun var.


Ladas spennende konsepter

Det er bilutstilling i Moskva nå. Og selv om bilmarkedet der er på trynet, viste Lada en rekke spennende konsepter.


Lada i WTCC

I fjor vant Rob Huff syv seire i World Touring Car Championship. I år fortsetter han med en enda bedre Lada – av alle ting – enn i fjor.


Russiske forviklinger

Samtidig som den nye Lada Niva teases, dukker det opp mørke skyer foran høstens bilutstilling i Moskva. Og salget stuper.


Ladas nye Lexus-Evoque

Det skal bli spennende å se hva Ladas konseptbil fra Moskva-utstillingen egentlig vil bety. I stedet for en Niva vil de åpenbart bygge en Evoque.


Ladas nye racer

I forbindelse med lanseringen av Granta fortalte vi at Lada skal satse tungt på motorsport. Nå har vi bilder av bilen de skal bruke.


En helt ny Lada

Det er ikke hver dag Lada kommer med nye modeller, men nå har de startet produksjonen av Granta – en firedørs sedan.


Lada til Formel 1

Dette hadde jeg nesten ikke trodd at jeg skulle oppleve å se – en Lada-logo på en Formel 1-bil.


Russisk Revolusjon

Lada var i Paris. Og viste en ny racerbil. Revolution 3.


Ladas Fremtid

Lada innbød designstudenter til å tegne ”Ladas Fremtid”. C-Cross er et av resultatene.


LADA

På midten av 1960-tallet hadde russernes forsøk på å utvikle en ny ”folkebil” gått i stå, så de henvendte seg til Fiat for å få hjelp via en samarbeidsavtale. Og den fikk de.


Lada C: Censasjonell!

Vi har sett mye rart fra Lada opp gjennom årene. Konseptbilen Lada C er imidlertid praktfull. Men så kommer den da også fra Østerrike.


Intriger rundt Lada

De første historiene som indikerer at Lada kan bli det neste innslaget i russiske forretningsintriger, begynner nå å sige ut.


Lada klar for WTCC

Den russiske bilprodusenten Lada skal delta i den internasjonale World Touring Car Championship fra neste sesong. Med tysk hjelp skal Lada markedsføres som et sportslig merke.


Lada lever fortsatt

Frankfurt (BilNorge): Lada lever fortsatt i beste velgående. Fortsatt er fabrikken i Togliatti verdens største under et tak.


Ingen planer om Lada-salg

Kolding (BilNorge.no): Lada kommer ikke til Norge før fabrikken starter eksport av sin nye modell Kalina. Adm. direktør Jørgen Hansen i Lada Danmark har også enerett for Norge, og han kan ikke si når fabrikken starter eksport av Kalina.


Kalina på plass

Nylig dro AvtoVaz teppet av sin nye Kalina, en etterlengtet småbil som skal lages i forskjellige varianter.


Lada på bane

Selv om denne ikke hadde gått fort hadde den vært verd oppmerksomhet. Den sto i Frankfurt, på Lada-standen, og ble beskrevet som en racerbil som skal brukes i en ny russisk en-merke serie.


Moskva-nytt

Når det er bilutstilling i Moskva skjer det alltid mye moro. Det er som regel vegg til vegg med prototyper der, og masse designere og bedriftsledere som viser sine drømmer. Dessverre forblir de fleste uoppfylte. Hvordan det går med årets vet vi riktignok ikke, enda.


Leken Lada

På Paris-utstillingen var Lada godt representert. Alle bilene i 110-serien var der, og Niva selvfølgelig, selv om de som var utstilt enda ikke hadde fått Opel-behandlingen. dessuten hadde de med seg en konseptbil eller to.


Niva på vei vestover igjen?

Forleden fortalte vi om en ung russisk designer som plutselig var blitt kollega av og kompis med sine likestilte hos Opel. Årsaken er en ganske omfattende avtale mellom GM og AutoVaz som gjør at disse to selskapene skal begynne å jobbe nokså tett sammen.


Lada-suksess hjemme

Mens Lada Norge i hvert fall ikke importerer Lada for tiden, er merket en kjempesuksess på hjemmemarkedet. 680.000 skal bygges og selges der i år.