BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Lancia

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Færre Fiat-verksteder i Oslo

Riktignok har det vært kun ett merkeautorisert Fiat-verksted i Oslo i de senere år, Motor Forum på Østre Aker vei. Men det har også vært to frittstående verksteder med masse kompetanse på Fiat med merke-fettere. Nå har det ene av dem, det AutoMester-tilknyttede Oslo Auto Service i Gamlebyen, gått konkurs.


Giornata Italiana - Italiensk Dag 2003

Sist lørdag ble Italiensk Dag 2003 avholdt på Vålerbanen, med Klubb Alfa Romeo Norge og Norsk Ducatiforening Desmodromene som arrangør. Vi tar ikke hardt i når vi sier det var en suksess!


Lancia vil også bygge MiniMPV

Fra design-studioet i Torino kommer disse første skissene av en miniMPV som åpenbart skal være bygget på Ypsilon. Kanskje kan vi regne med å se prototypene i Frankfurt?


Lancia offensiver

Lancia har så dårlig tid nå at nå bobler de over av 1:1 modeller for å fortelle hele verden hvordan de ser for seg sin fremtid. I Barcelona kom de med en helt ny idé som meget godt kan bli avløseren til Delta.


Lancias nye Y

Lancia kom med sin nye Småbil, Ypsilon, på Geneveutstillingen i 1985. Ikke den største hit’en her hjemme akkurat, men den har gitt et visst bidrag med jevn produksjon på klassisk Fiat-plattform med et overklasse-image. Nå er den blitt ny.


Lancia viser karosseri-studie

Enda mer moro fra Bologna. Lancia møtte faktisk opp med et designstudie som de kalte Granturismo. Med god grunn, for det første så den slik ut, for det andre er det vel Lancia som har funnet opp dette begrepet.


Det går alltid en messe

Det er langt mellom de store internasjonale bilmessene, men tar vi med de nasjonale blir det ganske mange i løpet av året. Siden høstens store begivenhet i Paris har vi gitt deg glimt fra Tokyo, Seoul og Las Vegas (Sema). Nå er det Bologna som står for tur.


Lancia Granturismo? Forslag fra Carcerano

Det er lenge siden Lancia har hatt noen Gran Turismo modeller. Kupéer ja, men ikke de virkelig noble langreisebilene med den utpregede sportslige undertonen. Nå kommer et italiensk designerhus med forslag om en slik.


LANCIA

Ville et colombiansk bilmerke hatt markedsappell i dag dersom det het Montoya og Juan-Pablo selv sto bak både konstruksjon og produksjon? Kanskje, dersom Colombia hadde vært et betydelig land i bilproduksjonssammenheng, slik Italia er og også var for 100 år siden.


Ny MPV fra PSA/Fiat

Ikke uventet kommer de to PSA-fabrikkene og Fiat sammen med Lancia til å presentere sitt andre fellesprodukt i Geneve. De har allerede vist den nye felles varebilen, og nå kommer etterfølgeren til Ulysse og Evasion og hva de heter alle sammen.


Lancia Thesis

PRØVEKJØRT: Komfort og luksus fremfor sportslige tendenser – det er essensen etter å ha cruiset med Lancias nye flaggskip.


Italiensk luksus på hjul

Det er litt av vepsebol Lancia kaster seg inn i når de nå lanserer sin nye luksuslimousin Thesis. Dristig design med nostalgiske trekk skal gi italienerne sin del av det interessante markedssegmentet hvor det selges en million biler årlig.


Italiensk dag på Vålerbanen

Merkeklubbene for Alfa Romeo, Ducati, Ferrari, Fiat, Lancia og Maserati satte hverandre i stevne på Vålerbanen lørdag 29. juli. Timingen var god, idet været snudde om til tilnærmet italiensk klima akkurat denne helgen.


Ny Ypsilon i 2003, til Norge?

Vår italienske kollega, Quattroruote, har allerede gitt indikasjoner på hvordan den neste lille Lancia vil se ut.


Saab 9-5 møter Volvo S70 og Lancia Kappa

BILTEST: 9-5 er avgjørende for Saabs fremtid. Vi har kjørt den mot to aktuelle konkurrenter; Volvo S70 og Lancia Kappa, og fant at stor-Saaben så absolutt har livets rett.


Lancia Kappa Coupé

PRØVEKJØRT: Kappa Coupé er en lenge etterlengtet luksuriøs kupé med røttene solid plantet i gammel Lancia-historie. Men på norske skilter vil den neppe bli å finne, den blir rett og slett for dyr.


Lancia Kappa 2.0

PRØVEKJØRT: Vi kan ikke garantere at du blir i godt humør av å sitte bak rattet i Lancia Kappa, men bilen gir kjøreglede og velvære i en slik grad at det neppe er bilens skyld hvis du kommer sur til jobben og gretten hjem igjen.


Lancia Kappa

PRØVEKJØRT: Ledelsen i Fiat er klare i sin tale; «Vi skal være representert med flere merker i de nordiske landene». Etter å ha prøvekjørt Lancia Kappa er jeg ikke i tvil om at Lancia er et av merkene som bør finne veien til Norge igjen. I Kappa har nemlig Fiat-gruppen den luksusbilen de trenger for å komplettere et moderne Fiat-program.