BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Bilverden

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Segway, men ikke slik du tror

De som husker Segway har vel inntrykk av noe lydløst, rart, på to hjul som man kunne stå på og gli bortover med. En ny divisjon som heter Powersports endrer på det bildet.


Nye oppdateringer for ID-modellene

Volkswagen er klar med ny programvare for ID.-modellene. Det vil også komme eksisterende bileiere til gode.


Superbil i sandkassa

Selvfølgelig måtte det komme. Etter at Dave Richards og Prodrive bygget en skikkelig ørkenracer, siviliserer de den slik at den også kan få skilt og brukes på gata.


Hongqi i Ferrari-land

Sist vi var innom dette hørtes det ut som Kinas eldste bilfabrikk, FAW, holdt på å bygge en filial i Emilia Romagna for å bygge en konkurrent til alle superbilene som bygges der. Underlig.


Ladetidene presses ned

Fra alle kanter hører vi om fremskritt innen lade-teknologi. Nå er det Hong Kong kinesiske Desten, samarbeidspartner med Piëch, som er ute med sitt bidrag.


Jeep med italiensk stil

Det er selvfølgelig ganske logisk at hvis man ikke gidder jazze opp Jeepen sin selv, kan man overlate det til andre. Til italienske Militem for eksempel.


Lexus i papirformat

Lexus krever at håndverkerne deres også behersker origami – de må klare å brette en origami-katt på 90 sekunder – med keiva! – før de kan kalle seg en Takumi. En håndverk-mester. Derfra var ikke veien lang til å skape en UX i papir.


Ferrari blomstrer i Norge

Det har vært kjent at den danske Ferrari- og Maserati-importøren Formula Automobile har gått inn og kjøpt opp 2/3 av gamle AutoXo Sport. At de mener alvor, fikk vi se da den nye forretningen ble offisielt åpnet.


Alpine fra Torino

Hadde det vært normale tider hadde vi hatt en Genève-utstilling og der hadde elevene fra IED i Torino vist oss en 1:1 modell som forteller hvordan de tenker akkurat nå. I stedet skal vi få den på skjerm.


Lukten av Italia

På Billingstadsletta utenfor Oslo begynner lukten av Italia virkelig å friskne til igjen. Nå har danske Formula Automobile overtatt 2/3 av tidligere AutoXo Sport. Det betyr at den ‘nye’ forhandleren, som er døpt Formula Automobile Norge AS, er en del av en av verdens ti største Ferrari-importører. Da er det alvor!


Kjøpt på kvinnedagen og bare damekjørt

8. mars i 1976 – på kvinnedagen – fikk Aud Nielsen i Egersund overlevert en splitter ny Audi 50 LS. 46 år senere har Audien gjenoppstått hos Kai Ronny Nilsen på Kongsberg i minst like god form som da den var ny.


Mercedes kjøper Yasa. Kjøper hvem?

Vi er ikke kommet lenger i elbil-revolusjonen enn at Mercedes’ ferske oppkjøpt av engelske Yasa møtes av et stort gjesp – dersom man blir oppmerksom på det i det hele tatt.


Grønt lys for Tesla i Berlin

Det er to år siden Tesla startet å bygge en stor fabrikk i Grünheide like ved Berlin. Det har ikke akkurat gått på skinner.


Morgans ferskeste bestselger

Det var en overraskelse da Morgan lanserte sin nye trehjuling i 2011. Det er ikke en overraskelse at de kommer med en ny versjon nå. Men at de ikke har klart å reparere den etter den første frontkollisjonen overrasker.


Singer med ny studie

Jeg blir i godt humør hver gang det ramler inn en pressemelding fra Porsche-restauratørene hos Singer i mailboksen. Nå er det turbo som gjelder.


Strømlinjet Spirit of Ecstacy

Det er kanskje med den kommende Spectre i bakhodet at Rolls-Royce bestemte seg for å rydde opp i strømlinjene til «the Spirit of Ecstasy».


Salgsstart for Megane E-Tech electric

Nå er prisene klare for det som etter alle solemerker blir Renaults norske bestselger i 2022. Forhandlerne åpner for bestilling om en uke.


Skoda gjenskaper Le Mans-drømmen

Skoda hadde planlagt en kjempefest i fjor for å feire 120 år i motorsport. Festen ble ikke noe av, men den bilen de skulle bygge opp for å markere det runde året er heldigvis klar.


Fremtiden er elektrisk, også for campere

Mercedes er godt i gang med å elektrifisere hele modellporteføljen. Selvsagt skal det også gjelde for bobiler.


Norsk selskap med smart patent

Stryn-selskapet Vendanor har utviklet en automat for fylling av spylervæske som kan løse en miljøutfordring.


Hvert tiende nybilsalg er elektrisk

Mens Norge var tidlig ute følger nå resten av Europa etter i overgangen til elbiler. I 2021 var hver tiende nye bil helelektrisk.


Presidentfeiring av Lancia

Hvor kult er ikke det? Å engasjere hele Quirinale – presidentpalasset i Roma – for å feire en litt sær Lancia-modell.


Snart slutt for BMW i3

Den var en revolusjon da den kom på markedet i 2013, og Norge har svelget unna mer enn ti prosent av produksjonen. Men snart er det slutt.


Porsche på to

Porsche har kastet seg inn i et nytt forretningsområde og overtatt E-Bike produsenten Greyp. Du finner Mate Rimac på sidelinjen.


Laveste Europa-salg i vårt årtusen

Mens vi i Norge opplevde ny rekord i bilsalget, ble 2021 et kriseår for Europa med det laveste nybilsalget siden 1985.