BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Bilverden

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Surfevaner korona-endres

Folk som skal sjekke ut nye biler, enten fordi de skal kjøpe, eller fordi de er nysgjerrige, starter på nettet. Nå har noen sjekket hvordan surfe-mønsteret har endret seg under pandemien.


Sony bilen kommer hjem

Sonys uventede bil var et av høydepunktene på vinterens CES. Elektrisk og Autonom. Nå er den hjemme i Tokyo igjen, klar til nye tester. Kanskje de mener alvor?


Banker Tesla på rekkevidde

Når Lucid Air kommer på markedet neste år kan den stille Model S i skyggen med hensyn til rekkevidde.


Xpeng ned i pris

Importøren kutter prisen på Xpeng G3 allerede før de første bilene er levert. Har du allerede skrevet kontrakt? Da får du penger til overs.


Geogjerder kan gjøre hybrider mer miljøvennlige

Vegvesenet samarbeider med BMW og Volvo for å vise hvordan definerte farts- eller lavutslippssoner kan styre moderne biler.


Fabrikkhenting hos Porsche

I starten måtte kunden sørge for festen selv. I dag er det ca. 20 kunder hver dag som henter bilen sin på Porsche-fabrikken. Det er med andre ord blitt litt mer rutine nå.


Ioniq blir eget merke

Hyundai har besluttet å skille ut Ioniq som eget merkenavn for sine elektrifiserte modeller. Dem blir det flere av i årene fremover.


Bilen som gruset luksus-ekspressen

Det startet som et veddemål blant blaserte engelskmenn i Cannes og endte som en litt flau PR-forestilling. Men oppi det hele har vi noen fantastiske, nyskapte Bentleyer. Møt Blue Train Special.


Baklengs på Monza

Selvfølgelig måtte det komme: Super-SUV-er fra ukjente skredderverksteder. Møt Palladium fra Aznom – og les det merkelige merkenavnet baklengs!


Fylletur i Tyskland

I år skulle Jon Winding-Sørensen som vanlig kjøre bil til Genève-utstillingen. Elbil, hadde han bestemt seg for denne gangen. Genève ble det ikke noe av, men tur ble det allikevel. En merkelig tur. Her er noen av høydepunktene.


Touchless Touchskjerm

Egentlig har vel utviklingen av berøringsløse kontakter pågått lenge. Men pandemien satte fart i arbeidet med å fjerne enda en mulig smittekilde.


Glimt fra den hemmelige skisseboken

I BIL/Autofil nummer 6/7 presenterte vi en fersk norsk bildesigner, nettopp korona-kommet hjem fra Pininfarina. Her skal vi se mer av hva han gjør på fritiden.


Kompakt bobil

Volkswagen gir oss de første skisser av en Mini-Camper basert på Caddy. Her kan du få himmelen som tak og komfort som i California.


Batman og Batmobil i krystall

Skal det være en 27 centimeter Batmobile i krystall til pris som en Seat Mii?


Før frosten setter inn: G-klasse SLK

En prototype har sluppet ut fra fangenskapet. Nå kan du få kjøpt en G-Klasse med fantasi-karosseri med klare Mercedes-vibber. Og taket er ekte Stuttgart.


Økt takt på elektrifiseringen hos BMW

BMW satser tungt på elektriske biler og skal ha 25 elektrifiserte modeller på markedet innen 2023.


Femsifret Urus

Husker du ramaskriket den gang Porsche skulle bygge SUV? Det er ikke altfor fjernt å anta at Cayenne reddet Porsche. Får vi en lignende historie med Lamborghini?


Reservedel med prestisje

Bestiller du delenummer C22250 fra Jaguar får du en reservedel som du kan ha stående i stua som et annet kunstverk.


Gjenoppstått mesterverk fra Bentley

Bentley er ganske generøs når det gjelder å by på egen fortid. Den gjenoppbygde Cornichen er et mesterverk.


Basse på Vegmuseet

Bare for å minne om Vegmuseet på Hunderfossen. Også det var nedstengt, men fra 15. juni har dørene vært åpne. I tillegg til alle bilene kan du treffe Basse Hveem-minner der nå.


Rulett med bensinmåleren

Hvor langt kan du kjøre med lyset som varsler lavt nivå i drivstofftanken? Engelske kolleger har sjekket.


Ferrari tapte GTO-kampen

Ferrari trodde de hadde enerett på GTO – den ikoniske sportsvognen fra 1962. Bare 39 eksemplarer, en ble betalt med 48,4 millioner dollar for to år siden. Men der tok de stygt feil.


Ford leker med eldrift

Ford har laget en one-off for å demonstrere hvilke ytelser en elbil kan ha.


Ny Toyota-logo

Så er det Toyotas tur å skifte logo. Også her forlater man 3D-effekten og går for en flat form som visstnok overlever bedre på digitale media.


Klassisk Mercedes blir lydløs

Nå dukker det opp et forslag om å full-restaurere klassisk Mercedes, men hive drivlinjen over ripa og erstatte den med strøm!