BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Bokomtaler

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Fra 560 til 100 på 50 år

Hvis trafikksikkerhet virker som et tørt, kjedelig tema skal du vite at det er det kommet en ny norsk bok som gir deg et helt annet bilde.


Ny bok om første Landie

Her har vi en Land Rover – en av de aller første av samlebåndet – som endte bak en låve, i lykkelig harmonisk forfall. Nå er den vekket forsiktig til live igjen – og har fått sin egen bok.


Instruksjonsbok for glad-bilen

Det er noe med Amcar-gjengen i Trondheim. De gjør ting og det de gjør, gjør de bra. Nå har de gjort en Instruksjonsbok for Hobbybilen.


Dasstømming og rekommunalisering

Hvem skulle trodd det gikk an å bruke en halv weekend på å lese mer enn 200 sider om et renholdsverk, og kose seg hele veien?


Viktig med fortid for å kjenne nåtid

Bård Toldnes har skrevet en bok som gir oss litt klarerer forståelse av hvorfor samferdselsbildet er som det er.


Norske garasjer – ikke som andre garasjer

Endelig er det kommet en bok om norske garasjer. Du kan glede deg – med mindre du mener at en slik bok MÅ inneholde biler.


En glad bok om kjøreglede

Kjøregleder heter en av høstens bøker. Av Hans Erik Næss. Hvis du tror det er en vanlig reisehåndbok for bilturister så tro om igjen. Det er ikke en gang et bilde i boka. Hurra.


Nytt kapittel om våre veier

Det kommer (heldigvis) til å ta tid før vi kommer oss gjennom hele Norge. På Tore H. Wiiks veier beveger vi oss nemlig med den helt riktige sneglefarten. Få med deg denne delen av Norges veihistorie!


Flott om et unikt miljø

På Sørumsandkanten finnes en iherdig gjeng som har samlet litt ukurante biler og nå feirer de 40 års dilla (og hard innsats) med mer enn 500 fascinerende sider innenfor stive permer.


E 18 blir stadig lengre

Tore H. Wiik fortsetter sitt velkomne arbeid med å gi oss bilveienes historie. Nå forlenger han E-18 historien fra Drammen, der den stanset i forrige bok, og til Telemark.


Ausjen gjør bok

Det er så herlig med folk som skriver som de snakker. Ausjen – en av de yngste av oss motorjournalister (i hodet i hvert fall) – kan du nå oppleve mellom stive permer.


Statistikk som entertainment

BOKOMTALE: Jeg tror aldri jeg før har lest en statistikksamling som jeg ville lest en cliffhanger av en krimbok. Nå har jeg funnet en slik bok – og, helt utrolig, den dreier seg om Formel 1.


Går som på skinner

BOKANMELDELSE: Det fantes faktisk biler som gikk på skinner. På Jernbanemuseet møter du noen. I en norsk bok, enda flere.


VW-klubb i 50 år

Det er moro når folk er så glad i greiene sine, klubben for eksempel, at de gir ut bok om det. Det har gammelfolkevognistene gjort. Og feirer de første 50 årene.


Elon Musk mellom stive permer

Ikke vent for mye om Tesla, men vent deg masse om hva som får en fyr, så vidt på den riktige siden av drittsekk og psykopat, til å løpe.


Lokalhistorie

Lokal bilhistorie dukker stadig opp. Forsett med det, vær så snill.


Hyllest til 240

En nydelig fotojournalistbok om Norge er nylig utgitt. At den har gamle Volvo 240 i sentrum er en ekstra bonus.


Legendariske veier

Det er heldigvis noen som hjelper oss slik at gjengrodde stier ikke nødvendigvis blir bortglemte veier. Første spadestikk for en ny bokserie: «Legendariske Veier», er tatt.


Carl’s Cars på amerikansk

Ny bok fra Karl Eirik Haug. Omslaget forteller bare halve historien: «Fortelling om stil, stuk og svidd gummi». Dette er rendyrket gladporno, med litterært alibi.


Tesla-sjef i stive permer

Egentlig har vel ikke Elon Musk fullført mer enn en tidel av det han kommer til å gjennomføre, så det er kanskje i tidligste laget med en biografi. Mannen har jo bare så vidt snudd de første 40.


Bitbiler og Meitebiler

Den som trodde norsk bilhistorie var godt dokumentert vil plutselig oppdage et kjempehull samtidig som de vil glede seg over at hullet fylles ved hjelp av en av høstens nye bøker.


Glimrende ambisjoner

Forspilte muligheter er alltid trist. Dette er en bok som er stappfull av akkurat det.


Gjemt men ikke glemt

Heldigvis begynner det å bli en bevegelse for å ta vare på gamle bilveier i Norge også. En ny bok er kommet ut, akkurat i tide til et litt trist jubileum


Praktverk fra M-Klubben

Egentlig har ikke en klubb-bok noen plass i disse spaltene. For dere den angår har sikkert allerede fått den, og dere andre har små sjanser til å få den.


Legendariske Le Mans - i stive permer

Akkurat i tide til årets løp kommer en bok på norsk som heter Legendariske Le Mans.