BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Bokomtaler

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Femti utrolige Toyota-år

De fleste ser på Toyota som et ungt merke. Kanskje er femti år ungt nå, det er i hvert fall så lenge merket har eksistert i Norge. En ny bok forteller om historien og sporene den har satt.


Årets Bilbok!

De fleste av dere har kanskje lest i siste BIL om det vi kaller «Norges beste bilbok ever». De av dere som ikke har gjort det kan få en liten repetisjon her:


Bildilla? Her er presangen.

Uvanlig mange stive permer rundt et automobilt innhold i år. «Bildilla» er en av bøkene som, med mange gode grunner, ber om litt oppmerksomhet.


Høstens første bilbok

For oss med interesse for biler på norsk har det vært to bokutgivelser å glede seg til i høst. Nå er den første kommet, Lars Fiske tegner, og skriver, om bestefar. Og det var ikke hvem som helst. Grunnlegger av Norges første og største bilfabrikk.


Detroit på kanten av stupet

Egentlig skulle Detroit vært en spøkelsesby, og ikke hatt noe av den optimismen vi kan spore der i dag. En spennende bok komprimerer de siste 6 årene.


Mannen som reddet Ford

Vi nevnte forleden at Ford er på sin retteste kjøl noensinne. En spennende bok forteller om mannen som reddet skuta.


TV på print

Blodfan av Top Gear? Kanskje denne boken er for deg.


Klart for neste kapittel

Det er kommet ut to bøker om Saab-eventyret frem til Spyker overtok. Nå er det snart på tide med et nytt kapittel.


Med Toyota i tet

BOKOMTALE: Det kan virke utrolig i dagens Prius- og miljøtider, men Toyota var en gang i toppsjiktet blant verdens rally-konkurrenter. Det er skrevet bok om det.


Med Cooper på skauen

BOKOMTALE: Hvor mange bøker har det vært skrevet om Cooper? 100? Her er i hvert fall en kompakt en, som konsentrerer seg om Mini som Cooper i rallyløypa.


Rally til World Cup

BOKOMTALE: Det var litt mer stil over World Cup tilskuerne i Mexico i 1970. Et par hundre av dem kom med bil. Fra London! Som deltakere i et av verdens hardeste rally. 40 år etter er boken kommet.


Den misforståtte Porschen

BOKOMTALE: ”Alle” kunne fortelle at Cayenne ville ødelegge Porsche. For 35 år siden kunne ”kjennerne” fortelle at heller ikke 928 var noen ”ekte” Porsche.


Kvinnfolk bak rattet

BOKOMTALE: Nå har rattende, raske damer fått sin bok. De hadde fortjent bedre.


Rett fra verktøykassa

BOKOMTALE: Dette er en av de beste racingbøkene jeg har lest. Den er obligatorisk for alle som tror de vet noe om Fangio, Moss eller Stewart.


Formel 1 på norsk

F1-kommentator Atle Gulbrandsen har sammen med Morten Malmø skrevet den første skikkelige boka om Formel 1 som ikke bare er på norsk, men også sett fra Norge.


Billige eventyr

BOKOMTALE: Vil du Jorda Rundt? Finn deg et passende billøp og bygg din egen konkurransebil for en femmer. Denne boken forteller deg hvordan.


Den utrolige Porsche 908

BOKOMTALE: Porsches 908 var konkurransedyktig i nesten 20 år. At den har havnet i skyggen av 917, er svært urettferdig. En ny bok retter opp litt av dette.


Frem med Midget’en din

BOKOMTALE: Noen av de smalere bøkene fra Veloce Publishing, minner oss om hvilket fantastisk sted de britiske øyer er.


Endelig: 2008 er her

Det viser seg heldigvis – for oss med bokhyller og ikke bare skjermer – at Opplysningsrådet for Veitrafikken AS fremdeles utgir sin årlige statistikksamling på papir. Nå er endelig 2009-utgaven, den med tall for 2008, her.


Porsche Racing i to bind

De som ikke har opplevd et kobbel på 1000 hester i 917 i gravalvorlig kamp mot hverandre, skjønner egentlig ikke hva vi snakker om. Jeg mener, Titanenes Kamp? Det virket som ouverturen til Dommedag.


Det siste store bil-eventyret?

BOKANMELDELSE: Egentlig burde jeg allerede nå melde meg helt vekk i uke 43 og 44 i år. Nå har jeg nemlig lest om Carrera Panamericana.


Norges Detroit?

De fleste steder vil vel ha seg frabedt å bli kalt Norges Detroit. Men Østfoldmuseet gjør det. Det er Kambo de mener, og de mener det godt.


Da turbo erobret F1

BOKOMTALE: En bok om Renaults Formel 1 satsing med den revolusjonerende turbo-motoren i 70-årene, høres spennende ut.


Racing i Karibien

BOKOMTALE: Dette er en virkelig morsom bok om racing. Lav profil på løpene, lav profil på førerne og lav profil på bilene. Men sjarm tvers igjennom.


Rallybilbøker

BOKOMTALER: Graham Robson skriver bøker fortere enn jeg skriver notiser til BilNorge. Mer enn 130 bøker har han gjort til nå.