BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Auto China 2020

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

PR-folkets Beijing-seier

Uten at noen vet omtrent ingenting, verken om bilen eller om selskapet, ble HiPhi X umiddelbart utropt til Beijing-utstillingens mest interessante bil. Med det mest interessante navnet også, kanskje.


Beijing – «ikke å forveksle med Beijing»

Radiance var navnet på enda en konseptbil i Beijing. En av de mange store batterielektriske sedan-coupéene som åpenbart har oppdaget at Tesla S åpenbart har oppdaget at det åpenbart er et åpenbart marked for slike biler der ute.


Kineser uten tak

En ekte kinesisk roadster? Ganske moderne også? Trumpchi viser spennende konsept med produksjonsmuligheter.


Ny MG – uten strøm

For ett år siden var MG et fjernet minne om eldre herrer med tweed og kjørehansker. I dag betyr MG 2300 flunkende nye biler ute på norske veier. Men fremdeles er det vanskelig å få øye på MGs virkelige el-satsing.


Geelys viktige forord

Hvorfor i all verden kalle en bil «Forord»? Slik Geely har gjort på en av sine spennende produksjonsbiler som de viste i Beijing. Noe forord er det ikke, det er en fortsettelse.


Beijings kuleste

En konseptbil fra Great Wall som var så fremtidsrettet at de kalte den Futurist, men samtidig definisjonen på Retro, var Beijing-utstillingens kuleste.


Enorme SUV-ambisjoner

Da Great Wall skapte Haval for femten år siden, var formålet å skape verdens største SUV-merke. De er vel ikke der ennå – rundt 750.000 biler i året er allikevel ganske voksent.


Minibuss og über-limo fra Rødt flagg

Hongqi, Kinas eldste bilprodusent som vi snart skal få de første produktene fra her hjemme også, møtte opp på Beijing-utstillingen med et spennende minibuss-konsept.


Arven etter Rover

Kinesiske Roewe er det som er blitt igjen etter at kineserne overtok Rover. Det kunne opplagt gått mye verre.


Qoros er på banen igjen

Qoros er et av disse kinesiske bilmerkene vi trodde på – for 10 år siden. Så forsvant den nesten helt i tåkehavet, men med en ny konseptbil på Beijing-utstillingen melder de seg virkelig på igjen.


Verdensmester fra Kina

Jeg er litt imponert av merkenavnet Weltmeister. Selv en kinesisk hyper-branding-spesialist må jo vite hva det betyr. Foreløpig er det ikke mye verdensmester å spore hos produsenten.


Arcfox: Gammel kjenning

Da kan vi i hvert fall slå fast at Arcfox har overlevd de 18 månedene siden vi sist så dette nye merket i Genève.


Neta har Tesla i sikte

Det er så mange nye navn på årets bilutstilling i Beijing at det vil kreve et ekstra bind når «Verdens Biler 2020» skal skrives. De er ikke helt konsistente i grill-uttrykket sitt heller, så det er aldri lett å vite hva det er man har foran seg.


Changan med en av Beijings store stjerner

Konseptbilen fra Changan, Vision-V, var helt klar en av Beijing-utstillingenes virkelige stjerner. Og med flere norske innslag enn du skulle tro.


En ekte kinesisk ramp

Hallo – hva har vi her? Er det en eller annen kjedelig produsent som forsøker seg med en liten Seat-type finte? Møt Arrizo Star.


Nyfødt Ford i Beijing

Ford legger seg virkelig i selen ved bilutstillingen i Beijing. De har mye å ta igjen.


Exceed er kanskje å overdrive

Kanskje like greit, når man skulle navne et nytt prestisjemerke, å kalle det Exceed. Det vil si, kineserne har skrudd den litt ned og døpt den til Exeed. Allikevel har man noe å strekke seg etter.


Kina svarer Ram

Kinesiske Great Wall har en hyggelig pickup som heter Pao. De kjøper den i Australia, sammen med andre tradisjonelle Utes. Nå har imidlertid Great Wall bestemt seg for å melde seg på blant de tøffeste.


Kinas flygende bil

Med ferske kontanter fra de fikk inn 1,7 milliarder dollar i et aksjesalg i New York i august, føler de kanskje at de har råd til å leke litt også.


Changan junior

Changan er et bilmerke vi skal komme tilbake til. Dagens Changan heter Oshan – og er et undermerke. Og nederst på Oshan-trappen står lille NEO II – en av årets kuleste mikro-biler.


Helligbrøde (eller moro?) i Beijing

I flommen av nye og gamle og kjente og ukjente merker dukker Songsan Motors opp på bilutstillingen i Beijing. De vil garantert vekke oppsikt.


I skyggen av store far

Du skal følge ganske tett på hvis Kina-merket Bestune sier deg noe. Ny modell er såpass spennende at det kanskje er verdt å lære seg navnet.


Dongfeng for overklassen

Dongfeng har vi hørt om før, en av Kinas topp-fire og, ikke minst, fordi de er deleier i PSA. Nå kommer de med nytt merke.


Lettvekter fra Kina

Chery kommer med en utrolig spennende produksjonsmodell – som egentlig er ganske kjedelig. En typisk, kompakt batteridrevet familiebil. Men så er det materialene de benytter da …


Honda fortsetter el-sporet

Til Beijing har Honda med seg en ny plug-in CR-V og en helt ny elbil. Foreløpig konsept, men ingen tvil om at den skal produseres.