BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Bilhistorie

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

En nostalgisk reise i bil- og motorhistorien

Det er vel ikke for seint å legge nye planer? Nesten helg bør øremerkes Classic Car Show i Trondheim.


Årets Bil gjennom tidene

Vi har samlet alle de bilmodeller som har vunnet prisen siden denne første gang ble etablert i 1963.


Klokker med bil som tema

Denne artikkelserien dreier seg om klokker, snobbete eller ikke, som på en eller annen måte assosieres med biler eller bruker biler som tema.


Bilmuseer i Europa

Det er på tide å planlegge sommerens bilferie, og hva er vel bedre enn å legge turen innom et bilmuseum eller fem? Her får du noen gode forslag, fra en som har besøkt dem alle.


BilMusikk

I denne serien tar vi for oss musikk med bil-forbindelser. Siden området er så enormt vil vi se på to stykker (eller komplette verk eller hele skiver) hver dag/pr artikkel.


Bilsalget 1956-78

Denne artikkelserien ble først presentert som BilNorge.nos julekalender i 2006. Som tidligere artikkelserier er pennen ført av ”den gamle redaktør” - Jon Winding-Sørensen.


Bilmerkenes historie

Ethvert bilmerke har sin historie, og ikke så rent få har en egen historie bak både navnet og emblemet. Vi tar for oss bilmerker som ennå er på markedet.


Størst, først, minst, sist

Denne artikkelserien, som i utgangspuntet var BilNorges julekalender 2004, handlet om det som artikkelforfatter Jon Winding-Sørensen er størst motstander av i hele verden. Og da mener vi ikke diesel, eller hybrid, men "Først og størst".


Bil i film

Denne artikkelserien, som i utgangspuntet var BilNorge.nos julekalender 2003, er i sin helhet viet biler i filmer og TV-serier. Og, selv om det nok er en og annen bil eller film du kjenner, har vi holdt oss langt borte fra de helt åpenbare, som James Bonds Aston Martin.


GM Design, 75 år

Helgen 22-24. juni 2003 feiret GM sine 75 år med designavdeling. Det var GM som ”oppfant” bildesign, og de har gjennom alle disse årene bare hatt totalt fem designsjefer.


Bilsportens enere

Bilsporten har aner tilbake til 1890-årene, og i denne serien presenterer vi den beste føreren innenfor hver 5-års periode fra starten av og fram til i dag.


Kit Cars

Kit Cars er mulig svært mange steder i verden. Men skal du få til noe slikt i Norge, må du enten være svært smart, ha spesielt gode forbindelser eller være like seriøs som en bilfabrikk. Eller ha peiling på de par smutthull som finnes.


Bilstatistikken 1945-2001

Artikkelserien dreier seg om registreringsstatistikken fra 1945 til i dag. Derfra har vi hentet data, informasjoner og kuriositeter som ingen har samlet før.


Formel 1 gjennom 50 år

Formel 1 sirkuset fylte 50 år i år 2000, og i anledning jubileet tar vi et tilbakeblikk og ser gjennom en artikkelserie nærmere på førerne, teamene og bilene gjennom disse årene. Mens F1 startet nærmest som en lekeserie for fartsglade gutter har den utviklet seg til verdens mest populære TV-sport.