BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Detroit 2003

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Dodge med 500 hesters "motorsykkel"

Jeg var i ferd med å skrive om hvordan Chrysler, der alle konseptbilene het Dodge i år, var i ferd med å spille den litt fornuftige rollen som de viste med for eksempel Magnum. Men så kom Tomahawk, en firehjulsmotorsykkel med 500 hester V10 motor. Slik snusfornuft applauderes.


Ny sporty Acura

I USA heter de mest raffinerte Honda-modellene Acura. Nå lanseres en ny sporty modell med betegnelsen TSX Sports Sedan.


Ugjenkjennelig Nissan

Selv om det vrimler av spennende konseptbiler i Detroit, finnes det nok av salgsklare biler også. Nissan har presentert to av dem. Den ene finner nok etter hvert også veien til våre breddegrader.


Glimt av Fords nye bestselger

Ford F 150 ble nok en gang USAs mest solgte bilmodell i fjor. Men volumet lå 10 prosent under 2001-tallet. Kanskje like godt at de allerede nå viser antydninger av hva 2004-modellen blir. SVT F-150 Lightning het konseptbilen de avduket i Detroit.


Dodge Voyager for surfere

Hva skal vi si om Dodge Kahuna, en av Chryslers fire-fem konseptdebutanter på årets Detroit-utstilling? At Kahuna betyr stor bølge på Hawaiisk. At den ser ut som en moderne, woody Voyager. At den med soltak og andre finesser burde bli surfernes favoritt i større grad enn VWs kommende Microbus.


Aston Martin for folket

Aston Martin er plutselig blitt folkelig. Etter en åpen Zagato i Los Angeles som skal bygges i ikke flere enn 99 eksemplarer, viser de nå i Detroit den bilen de skal bygge 5000 av. I året! 5000 er mer enn en firedel av Astons totale produksjon gjennom hele livet.


Pontiacs G6 concept

GM var tidlig ute med å vise oss skisser av årets konseptbiler. Så langt har vi sluppet å bli skuffet over den ekte varen. Ikke minst gjelder det Pontiac-versjonen med tilnavn G6.


Buick jubilerer med den hundrede

Det er ikke bare Ford som feirer hundre i år. Også Buick har jubileum. Deres markering i Detroit er konseptbilen Centieme, ”den hundrede”.


Cadillac på øverste hylle

Vi har nylig hilst på nye Rolls-Royce Phantom. Bentley Continental GT og Maybach er på gang. Og da må selvsagt også amerikanerne vise hva en skikkelig luksussedan er. Her kommer Cadillac med sitt innspill.


Audi-konsept med stolte tradisjoner

Audi varter opp med en ny konseptbil i Detroit. Pikes Peak quattro minner om stolte tradisjoner samtidig som den er spekket med fremtidsteknologi.


Tøft og kraftfullt fra Chevy

Vi avslutter første pressedag fra Detroit med noe av det tøffeste jeg har sett på lang tid. Og la oss håpe at muskelbunten Chevrolet SS blir en realitet. For dette er rått.


Mulighetenes konsept fra Ford

Begreper som Crossover og MPV (Flerbruksbil) får en ny dimensjon med Fords konseptbil, Freestyle FX. Den er en forløper for en ny Freestyle som skal lanseres neste år. Designeren må være inspirert av Ole Brumms ”Ja takk, begge deler”.


Cadillac ut på nye jaktmarker

For to år siden presenterte Cadillac en konseptbil med betegnelsen Vizon i Detroit. I dag har de dratt teppet av produksjonsmodellen. SRX skal den hete, og X5 og M-Klasse får en ny konkurrent å bryne seg på.


Kia går i vannet

Kia stiller med to konsepter i Detroit. Cinco Swim er for surfeglade med begrenset bilbudsjett og er basert på en standard produksjonsbil.


Lexus fornyer RX300

Selv om det kanskje ikke er så lett å se ved første øyekast, så er det en helt ny utgave av RX300 Lexus i dag lanserer i Detroit. Men man skal selvsagt være forsiktig når man fornyer en amerikansk bestselger.


Scion lansert i LA

Du har fått noen doser Scion her på BilNorge, og nå er endelig de første modellene offisielt lansert. Det skjedde på utstillingen i LA, og California må da være et egnet sted for Toyotas nye ungdomsbiler.


Toppløs Aston i California

Er det noe sted man burde lansere en roadster så er det vel et sted som California. Los Angeles er mer passende for en slik oppskrift enn Detroit, i hvert fall.


En Maserati du aldri har sett make til

I fjor markerte Maserati sin nye innsats mot det amerikanske markedet med en stor stand i Detroit. I år, ca. 900 biler senere, er de på plass igjen. Men når utstillingen åpner vil publikum finne en Maser de aldri hadde trodd var mulig. (Men det sa vi jo da Porsche planla Cayenne også).


Ny Rolls-Royce fra BMW

Så er den endelig avduket, den nye Rolls-Royce Phantom fra BMW. Man kan trygt si at dette er en bil som er tro mot sine røtter, selv om den er ny fra bunnen av.


Pontiac GTO revival

Det er lenge siden vi begynte å glede oss til å se denne bilen. Nå er endelig nye Pontiac GTO vist, og den har heldigvis beholdt mange av trekkene til sin australske slektning.


Mens vi venter på RR01

Det er i hvert fall en som venter mer på den nye Rolls’en enn vi gjør. Det er kunde nr. 1 som skal få sin bil levert i morgen, flere dager før bilen avdukes på Detroit-utstillingen, men noen timer etter at BMW (og vi) har vist de første offisielle bildene av bilen. Mens vi venter, tar BilNorge deg med på en repetisjon av BMW-Rolls historien.


Faction og T-Bird variant til LA

Ford stiller med nyheter i Los Angeles også, og ikke bare i Detroit. Den ene nyheten kommer fra tjukkeste London, mens den andre er en kraftpakke til Thunderbird.


Retro-Mustang er "tidløs"

Fords designsjef J. C. Mays er en mester til å finne på annerledes betegnelser. Når han nå viser frem den første av en rekke Mustang-konsepter på Detroit-utstillingen så er ikke dette et retro-design, ”it is a timeless statement”.


Chrysler bringer Magnum tilbake

En av de bilene som vil bli vist på Los Angeles-utstillingens første dag i dag blir Magnum fra Chrysler, antakelig med Dodge-navnet i panseret. Dette kan bli den største bilsatsingen derfra siden Mercedes-Benz kom inn i bildet for fem år siden.


Detroit & Los Angeles 2003

Lesere som har vært med BilNorge en stund begynner vel å ane et mønster; i januar er blikket rettet mot USA. Los Angeles og Detroit byr som vanlig på masse spennende nyheter.