BilNorge.no - Oversikt
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

Fuel Cell Marathon

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

HydroGen3 i mål

I dag nådde GM Fuel Cell Marathon til mål i Portugal, og dermed er en 38 dagers reise som startet i Hammerfest over. Med på deler av turen var Bils redaktør.


HydroGen3: Endelig bak rattet

Rekorden er for lengst slått. DaimlerChrysler har kjørt en brenselcellebil noe over 5.000 kilometer. Da jeg ga fra meg nøkkelen nærmet Zafiraen seg 8.000 km og hadde deler av Frankrike, Spania og Portugal igjen. Ingen grunn til at den ikke klarer sine 10.000.


HydroGen3: BIL-etappen nærmer seg

Når dette skrives er GMs vannstoffdrevne bil på vei mot Torino der BIL og BilNorge skal overta stafettpinnen. Det betyr også at ca 7.000 km. er tilbakelagt og at den samlede eksosmengden nå nærmer seg 800 liter. Vann!


HydroGen 3 hjemom en tur

Omtrent halvveis i langturen sin var GMs brenselcellebil innom GMs europeiske brenselcellesentrum. 5474 sto det på trip’en da bilen fikk en rask gjennomgang hos GM FCA rett bortenfor Opels hovedkvarter i Rüsselsheim.


Et lite vannstoff-hikk

For virkelig å bevise at det ikke er noe garantert resultat av denne turen fra Hammerfest til Europa Vest med den vannstoffdrevne HydroGen3 fra GM blir vellykket, oppdaget de tidlig at en del av kalkylene var fullstendig på jordet.


Oslo som Hydrogensentrum

GMs HydrogenMarathon hadde stopp i Oslo fredag. Stor utstilling på Universitet på Blinderen, en meget populær forelesning og prøvekjøringer sto på programmet.


Hydrogendagen er for alle

Fredag den 7. blir det hydrogendag på Blinderen. Brenselcellebilen som BIL skal være med å kjøre 10.000 km. skal starte fra Universitet i Oslo kl. 10.


Fremtid? Men denne gangen virkelig?

Det er ikke ofte vi blir veldig personlige på denne siden, men akkurat nå føler jeg litt for det.


BC-start i Hammerfest

I dag starter GMs HydroGen3 sin lange reise fra Hammerfest til Cabo da Roca. Underveis skal den tilbakelegge 10.000 forurensningsfrie kilometer med Bil som en av aktørene.


Hydrogen! Er ikke det en bombe?

Mandag er vi på plass i Hammerfest for å vinke avgårde GMs brenselcellebil som legger ut på første etappe på et 10.000 km langt forsøk. Om en uke er bilen i Oslo der vi deltar på en stor presentasjon og en spesiell tema-utstilling. Og om en snau måned er vi på plass for å kjøre etappen fra Torino til Marseille. La oss imens se litt på hva bilens drivstoff egentlig er.


Fuel Cell Marathon

Mandag den 3. mai starter et enestående forsøk fra Hammerfest. Med det store tyske bilbladet AutoBild i førersetet, og med BIL som co-driver skal en hydrogendrevet brenselcellebil tilbakelegge 10.000 kilometer fra Europas nordligste by til Europas vestligste punkt: Cabo da Roca i Portugal.