BilNorge.no - Biltester
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

 Biltester og prøvekjøringer

NORGES STØRSTE TESTBASE!

Over 3500 biler fra 1996-2021
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Forskjellige – men det er utenpå

BILTEST: Du kan ikke uten videre se at Seat Arona i basis er samme bilen som VW T-Cross. Men det er den. Så hva har T-Cross som Arona mangler, siden Volkswagen forlanger 63.700 kroner høyere pris?

Liten og smart Seat Ibiza

PRØVEKJØRT: Seat Ibiza er uten tvil en liten, smart og morsom bil å kjøre, men å gjemme spanjolen bort på internett fremmer ikke akkurat salget.

Verken kron eller mynt?

Dersom du ikke helt liker tanken på å slå kron eller mynt om den store Tiguan eller Kodiaq, så kan du jo feige ut og velge det tredje alternativet. Da viser du i hvert fall at du tør.

Seat Léon: Særpreget, spansk og sportslig

PRØVEKJØRT: Nye León er en sportslig femdørs kombikupé som i forhold til dagens modell har lagt på seg i alle retninger. I januar er den klar for det beskjedne norske forhandlernettet.

Kia Cerato – Seat Altea – Skoda Octavia – Volvo S40: Kompakt landskamp

BILTEST: Med biler fra fire av de mindre bilproduserende land, har vi denne gang favnet et bredt spekter med hensyn til pris, kjøreegenskaper og plass. Forskjellene er store, ikke minst når det gjelder komfort.

Seat Altea: Sportslig fleksibil

PRØVEKJØRT: I VAG-konsernet er spanske Seat gruppert sammen med Audi og Lamborghini, og skal appellere til oss som liker sportslig kjøring. Selv fleksibilen Altea viser friske takter.

Seat Toledo: Ikke som alle andre

PRØVEKJØRT: Seat satser for fullt i Norge. Den splitter nye Toledo skal være blikkfanget. En bil som er annerledes. Sportslig og funksjonell med masse plass. Dette blir neppe bilen du ser på hvert gatehjørne.

Alfa 147 2.0 TS – Ford Focus ST170 – Seat León 20VT 4

BILTEST: Vinterlige kjøreforhold stiller spesielle krav til de sportslige bilene også. Vi tok med tre spreke ut i vinterkulda for å forsøke å finne hvilken som er best egnet for den barske norske vinteren.

Seat Léon

PRØVEKJØRT:Markedsføringsbudsjettet har vært stort, men salget er uteblitt.

Seat Ibiza 1.2

PRØVEKJØRT: Et småfrekt utseende og en turtallsvillig tresylindret motor kjennetegner grunnversjonen i Ibiza-serien.

Subaru Impreza WRX STi møter Seat Leon 1.9TDI Cupra

BILTEST: 265 mot 150 hk kan virke som rått parti, og lar du turtelleren danse opp til sperra, så er det det. Holder du derimot normal fart har 150-hesteren det råeste draget.

Seat Ibiza Cupra

PRØVEKJØRT: Seat fokuserer hardt på sportslighet og fart i sin markedsføring. Det er Cupramodellene som kjører fortest.

Seat Ibiza/Cordoba 1993-1999

BRUKTBIL: Seat satser hardt for å bli store i Norge. Vi ser nærmer på brukte Seat, og om de er verdt å satse på.

Citroën Xsara VTS mot Seat Leon 20V T

BILTEST: Det er sjelden vi kjører biler som får oss til å tenke på Dr. Jekyll and Mr. Hyde. Etter å ha utfordret Seat Leon 20V T til duell mot Citroën Xsara VTS, er sammenligningen svært relevant.

Sportslige og praktiske

BILTEST: På jakt etter en praktisk bil med sportslig legning? Aldri har du hatt mer å velge blant. Vi har kjørt seks sedaner med sportslig karakter – noen har ytelser som går utenpå mange rendyrkede sportsbiler.

Seat Ibiza Cupra

PRØVEKJØRT: Ibiza Cupra er spekket med mer eller mindre spesielle og sportslige detaljer, og de 156 hestene vinner seg ved nærmere bekjentskap.

Seat Arosa 3L

PRØVEKJØRT: Ifølge bilprodusentene er 3-liters bilen her. Men vi er ikke helt sikre på at de har rett i det.

Seat Leon

PRØVEKJØRT: Leon er bror til Golf og skal med hjelp av kraftige motorer og sporty stil kapre de ungdommelige som søker bil i kompaktklassen.

Seat Toledo 1.6

PRØVEKJØRT: En europeisk spanjol fra Belgia.

Seat Toledo TDI

PRØVEKJØRT: Utseendet betyr ikke alt, heter det. For Toledos del er det i hvert fall en meget bra begynnelse.

Seat Toledo: Prøv en spansk en...

PRØVEKJØRT: Produksjonen skjer i Belgia, det elegante utseendet er signert Giugiaro hos Italdesign og motorene er Volkswagens velprøvde. Den nye Seat Toledo er ingen typisk spanjol.

Seat Arosa 1.4: Ego-trip

PRØVEKJØRT: Det er ingen tilfeldighet at Seat i sine annonser for Arosa bruker lite bagasjerom som et fortrinn – men det er ikke bilens viktigste fortrinn.

Seat Cupra: Mest for moro

PRØVEKJØRT: Seats suksess i Formula 2-rally har inspirert fabrikken til å lage en Ibiza som virkelig får adrenalinet til å koke, og som vekker oppsikt.

14 flerbruksbiler i test: Når fleksibilitet teller mest

BILTEST: Stasjonsvognen har de siste årene tatt grådig for seg når det gjelder markedsandeler. Fleksible bagasjeromsløsninger teller for folk som har aktiv fritid og trenger god bagasjeplass. I USA har MPVs (Multi Purpose Vehicles), eller det vi på norsk kaller flerbruksbiler, slått an. Fleksible setearrangement, med mulighet for opp til 8 sitteplasser eller meget god bagasjeplass hvis du velger å ta ut seter, har tiltalt amerikanerne. Vi har testet 14 flerbruksbiler, biler som enten allerede er i salg, eller som i løpet av året kommer i salg her hjemme.

Seat Toledo SE 1.9 TDi

PRØVEKJØRT:


Neste 1 artikler