BilNorge.no - Biltester
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

 Biltester og prøvekjøringer

NORGES STØRSTE TESTBASE!

Over 3500 biler fra 1996-2021
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Solid fornyelse for Citroën C4

FØRSTEINNTRYKKET. Det er en imponerende jobb konstruktørene hos Citroën har gjort med nye C4. Høy kvalitetsfølelse, bedre kjøreegenskaper og hele 88 liter større bagasjerom – med samme akselavstand som før.

Fleksible kasser

BILTEST: En sjelden duell denne gang: En tsjekker utfordrer en franskmann, begge med kasseform og fleksible seteløsninger. Hvem står igjen som vinner etter at våre ti testdisipliner er gjennomført?

Frisk og sportslig nykommer

NETTKJØRT: Citroën DS3 er en spennende nykommer som kan kalles det sportslige alibiet til C3. Friskt utseende og dugelig chassis er her kombinert med 150-hesters bensinmotor.

Ungenes favoritter

BILTEST: Med sju seter fordelt på tre seterader er de kompakte flerbruksbilene familiens favoritt, og for ungene er det stas å ha sine «helt egne seter» bakerst. Vi lar «gamlefar» Volkswagen Touran møte de langt ferskere Citroën Grand C4 Picasso, Renault Grand Scenic og Toyota Verso til kamp om barnefamiliene.

Småbil på fransk

NETTKJØRT: Ikke alle liker anonyme småbiler. Det har Citroën tatt hensyn til. Vi har kjørt nye C3 på norsk jord.

Et komfortabelt alternativ

NETTKJØRT: Citroën C5 har fått noen år på baken, men utmerker seg fortsatt med ekstraordinær komfort og egne løsninger.

DS3 – en fransk sjarmør

FØRSTEINNTRYKKET: Citroën ønsker kontakt med nye kundegrupper. Derfor vekker de nå liv i en gammel betegnelse.

Citroën C3 i ny tapning

FØRSTEINNTRYKKET: Citroën lanserer en ny generasjon av småbilen C3 våren 2010. Vi dro til Italia for en prøvetur.

Smartere C3 fra Citroën

FØRSTEINNTRYKKET: C3 Picasso er en liten flerbruksbil som overrasker med mye plass innenfor sine tildelte fire meter og åtte centimeter.

Citroën C5 versus c5

PRØVEKJØRT: En c5-konvolutt representerer i mange tilfeller utgifter. Fjernsynslisensen, regningen fra lysverket og ikke minst årsavgiften. Sistnevnte med hilsen Statens Innkrevingssentral. Den lille c6, derimot, er ofte mye hyggeligere.

Kraftig løft med C5

FØRSTEINNTRYKKET: C5 er trolig Citroëns beste bil noensinne. Vi har kjørt den i Portugal.

Kryptonittekspressen

PRØVEKJØRT: Det var en skuffelse da jeg så at det verken var Kryptonitt eller anriket uran eller i hvert fall flytende helium, men ganske simpel diesel, de fylte på konseptbilen jeg skulle kjøre. For så futuristisk så Citroëns C-Métisse ut at tankene gikk rett til Batog Spider- og Supermenn.

Vi tester 7-setere

BILTEST: Alle fire har Grand eller Max i navnet, så vi kan trygt kalle det stormøte da nykommeren Citroën C4 Grand Picasso utfordret Ford S-Max og de mer etablerte Mitsubishi Grandis og Renault Grand Scenic.

Den smarte flerbruksbilen

PRØVEKJØRT: Langt på vei setter Citroën C4 Picasso en ny standard for flerbruksbilene, men langt fra alt det smarte hører til standardutstyret.

Citroën C6 3.0i V6 møter Peugeot 607 2.0 HDi

BILTEST: To franske, sorte skjønnheter settes under lupen denne gang – den ene ung, dristig og ambisiøs, den andre erfaren og en smule aldrende.

Citroën C1: En Sverre Magnus

PRØVEKJØRT: Vi har ikke kjørt Citroën C1 så langt før vi døper den til Sverre Magnus – naturlig når en så liten tass gir fra seg så mye lyd.

Citroën C1: Ramp

PRØVEKJØRT: Det er vel en liten ramp bygget inn i de fleste av oss. Min kommer lett frem når jeg kjører en bitte liten bil som er slik at den ganske fort blir en del av meg.

Citroën C6: Slapp av - dette er Citroën

PRØVEKJØRT: Ikke antydninger av rundetider på Nürburgring, men bøttevis av komfort og plass. Den nye C6 byr på muligheter til å oppføre seg annerledes.

Citroën Berlingo Multispace 1.6 HDi: Med riktig motor

PRØVEKJØRT: Kanskje ikke den mest elegante bilen i gata, men praktisk, rommelig – og nå med "riktig" motor.

Citroën C6: "Jeg er ikkeno jeg"

PRØVEKJØRT: Dette er den rareste bilintroduksjon jeg noensinne ikke aldri har vært med på. Eller for å begynne i den andre enden: Dette er en bra bil, men med en selvtillit som ikke rekker deg til undersiden av skolissene en gang.

Oppdatert C3

LANSERING: 4 år gammel fikk Citroën C3 en ansiktsløftning, ny motor og en del detaljforbedringer. Vi har sjekket ut nyhetene.

Vi har kjørt C6

LANSERING: En eksklusiv gruppe med journalister har i dag hatt sin første tur bak rattet på Citroëns nye C6. Bilen virker lovende, men salgsmålene er svært beskjedne.

Citroën C1

PRØVEKJØRT: Det skal bli spennende å se hvordan C107 Aygo skal posisjoneres for å gjøre den til en klar Peugeot, en utvilsom Citroën og en åpenbar Toyota. Det er tross alt bare noen få cm som er forskjellene.

Citroën C3 XTR: Liten og røff

PRØVEKJØRT: Ved hjelp av visuelle effekter og endringer i røffere retning tilbys C3 nå som “fritidsbil”.

Manga på fransk

LANSERING: Jeg tror de av dere som leser japanske tegneserier er enig i at Toyota Aygo likner litt på den typiske storøyde, ikke-pornografiske Manga-berta. Nå har vi kjørt den første franske utgaven av henne også.


Neste 25 artikler