BilNorge.no - Biltester
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

 Biltester og prøvekjøringer

NORGES STØRSTE TESTBASE!

Over 3500 biler fra 1996-2021
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Små gleder er ofte de største

NETTKJØRT: Mange tenker, naturlig nok, på sommer og sol når de ser en cabriolet. Men ekte entusiaster tåler å være ute en vinterdag også.

Kjøreglad familiebil

BRUKTBIL: Mazda6 er kanskje en noe undervurdert familiebil. Pen design og gode kjøreegenskaper er stikkord for japaneren.

Kompakte utfordrere

BILTEST: De kompakte bilene er for tiden folkets favorittbilklasse og byr på utrolig mange valg. I denne testen lar vi nye Nissan Pulsar møte billige Kia Cee’d og forseggjorte Mazda 3.

Endelig på plass: nye MX-5

Vi tok med den første MX-5 på norske skilter til hellig grunn: Hjulet og ‘Grava, rett utenfor Oslo.

Mazdas lille gledesspreder

Jeg blir i godt humør bare av å tenke på Mazdas nye og lekre MX-5. Da jeg endelig fikk rattet den gjennom svingene opp til Col de Vence på den franske Middelhavskysten gikk smilet nesten helt rundt.

Mazda CX-3 på veien

BARCELONA: De første bilene kommer til Norge i sommer, men vi har allerede kjørt noen mil i Mazdas nye kompakt-SUV, CX-3.

Mazda6 AWD på veien

FØRSTEINNTRYKK: En oppdatert Mazda6 er på plass i Norge. Utvendig kosmetikk, nytt interiør og firehjulsdrift skal løfte den til nye høyder.

Plass nok for de fleste

BILTEST: Vi har sett studenthybler med tilsynelatende mindre plass enn i Nissan X-Trail. Derfor kan 22-årige Mari strekke ut beina i bagasjerommet i SUV-testens vinner.

Sedan eller sedat?

BILTEST: All statistikk viser at de fleste som kjøper ny bil synes sedan er sedat. Så langt i år har kun 2,9 prosent av dem som kjøpte ny bil endt opp med en slik. Det er i denne dammen Kia vil fiske etter kunder med Optima. Derfor lot vi Optima måle krefter med Mazda 6 og oppgradert Opel Insignia.

Det indre som teller

FØRSTEINNTRYKK: Mazda leverer en av de mest spennende småbilnyhetene på lenge – ikke minst på innsiden.

Mer enn god design

NETTKJØRT: Jeg vet jeg ikke er alene om å like designen i nyere Mazda-modeller. Men har bilene andre sterke sider også? Vi har kjørt nye Mazda3 – en utfordrer i den tøffe kompaktklassen.

Et sikkert valg

BILTEST: Ferske konkurrenter som Mazda3 og Peugeot 308 utfordrer Volkswagen Golf. Alle tre har høyt sikkerhetsnivå, er gode å sitte i, og har fine kjøreegenskaper. Hvor godt kjenner Golf pusten fra de to andre i nakken?

På pinne for folket

BILTEST: Du må ikke spise med pinner for at de tre testbilene skal falle i smak. Det holder at du har behov for en praktisk familiebil med god plass. Disse tre stasjonsvognene fra asiatiske produsenter er ujålete og rommelige.

Venner av familien

BILTEST: Mazda CX-5 vant vår forrige SUV-test i denne klassen. Nå er en helt ny Honda CR-V på plass og gjør krav på oppmerksomhet.

Mazdas nye våpen i Golf-krigen

FØRSTEINNTRYKKET: Den har en design du faller pladask for, og når innmaten er like sofistikert borger det for suksess. Vi har kjørt nye Mazda3 – lenge før masseproduksjonen starter.

De 4 samuraier

BILTEST: Fire japanske bilmerker står på startstreken denne gang for å understreke SUV-dominansen fra soloppgangens land. To av bilene skilte seg tidlig ut i en knallhard kamp om å bli testens vinner.

10 takløse under 150.000 kroner

BRUKTBIL: Uansett hvor mye vi klager på været, kommer det alltid dager der vi ønsker å åpne opp og være ute også bak rattet. Her er vår guide til 10 cabrioleter du kan kjøpe uten å blakke deg fullstendig.

Årets sommerflirt

NETTKJØRT: For tredje år på rad tilbyr Mazda en spesialutgave av MX-5. Trolig har du aldri tidligere fått så mye kjøreglede for pengene.

For folk flest

BILTEST: Det ble en tett kamp mellom de to rommelige, folkelige stasjonsvognene Hyundai i40 og Mazda6. De subjektive inntrykkene måtte fordøyes vel og lenge og de objektive fakta måtte granskes ekstra nøye før vi kunne kåre en vinner.

10 kompakte familiebiler

BILTEST: Kompaktbiler er ikke hva de engang var. Første generasjon Golf var 370 centimeter lang og bortimot livsfarlig å kollidere med. I dag er klassen, som bærer bilens navn, full av store, sikre og velkjørende biler.

Tøffere i SUV-markedet

FØRSTEINNTRYKK: Når Mazda kommer på banen med CX-5 til våren, betyr det ytterligere konkurranse i et tøft segment. Vårt første møte med bilen ga svært lovende inntrykk.

Mazda 3 med lavere støy

FØRSTEINNTRYKK: Mazda 3 i ansiktsløftet utgave er rett rundt hjørnet. Vi har kjørt den i Italia, og erfarte at hjulstøyen er tatt på alvor og at også kjørekomforten er løftet.

Mazda snur alle steiner

Motorer, girkasser, plattform, karosseri og chassis - alt kan forbedres. Det er utgangspunktet for Mazdas fremtidsteknologi – Skyactiv. Vi har fått en smak av fremtiden.

Kom sol, kom regn

NETTKJØRT: Sommertid er cabriolettid. Men med det ustabile været vi har i vårt langstrakte land, kan det være kjekt å ha et tak i beredskap.

10 smarte under 50.000

BRUKTBIL: Det er absolutt mulig å få seg en praktisk og smart bil for under 50.000 kroner. Et fullt fungerende transportmiddel for samme sum penger som en ny bil har i verditap på et år - her får du 10 forslag.


Neste 25 artikler