BilNorge.no - Biltester
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

 Biltester og prøvekjøringer

NORGES STØRSTE TESTBASE!

Over 3500 biler fra 1996-2020
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Ti for familien til under 200.000

Vi nordmenn elsker å ta med halve huset når vi skal ut å reise, derfor er vi så begeistret for stasjonsvogner. Her er 10 brukte du får tak i til under kr 200.000.

Mazda fornyer den minste

FØRSTEINNTRYKKET: Det er bare gått tre år siden Mazda lanserte sin nye småbil. Likevel fant de nå tiden moden for en liten ansiktsløftning.

Forsiktig kirurgi på Mazda6

NETTKJØRT. Et løft i kjøreegenskaper, nye utvendige detaljer og mer effektiv motor. Det er kortversjonen av ansiktsløftningen som kirurgene har utført på Mazda6.

Folkets favoritter

BILTEST: Når en ny Opel Astra melder seg til tjeneste, er det to andre tyskere som er naturlige og etablerte konkurrenter: Golf og Focus. En annen selvskreven rival ville vært Auris, men den lot vi hvile denne gang etter som en ansiktsløftning er rett rundt hjørnet. Mazda 3 forsvarer derfor Japans ære.

Rask fornyelse for Mazda5

FØRSTEINNTRYKKET: Bare fem år etter at Mazda5 ble introdusert, ble en ny utgave vist i Genève i vår. Den er klar her i landet i oktober/november. Vi har allerede kjørt den.

Knallrød kjøreglede

NETTKJØRT: Mazdas populære MX-5 er blitt voksen og jubilerer. Men fortsatt er den heldigvis leken.

Ingen fare for løftebrudd

FØRSTEINNTRYKKET: Det er svært lite å henge seg opp i når Mazda nå har oppgradert sin 6’er. Kanskje er nettopp det bilens eneste utfordring.

Populære stasjonsmestere

BILTEST: Vi setter søkelys på fem av de mest solgte stasjonsvognene. Ferskingene Insignia og Avensis utfordrer de mer etablerte Mondeo, Passat og Mazda6. Med «liten» dieselmotor og normalt utstyrsnivå er dette biler for det norske folk.

Hvilken kraftkrise?

NETTKJØRT: Tørst, dyr, og en tanke ukomfortabel – likevel er det vanskelig å ikke like Mazda3 MPS – den er nemlig også tøff, rask og utrolig glad i svinger.

Mazda 3 - Verdt å vurdere

BRUKTBIL: Mazda3 var et friskt pust da den ble lansert i 2003. Men hvordan er den som bruktbil i dag?

Ny vår for Mazda-SUV med diesel

FØRSTEINNTRYKKET: Mazda CX-7 er her igjen, med ansiktsløftning og ny dieselmotor som betyr mye lavere pris og større muligheter til å lykkes i det norske markedet.

Mazda 2 med 90 arbeidshester

NETTKJØRT: Det er lett å forstå at Mazda 2 har en av klassens beste kjøreegenskaper når vi vet at halvsøsteren heter Ford Fiesta. De 90 hestene er ikke spesielt drikkfeldige.

Mazda3 MPS: GTI på japansk

FØRSTEINNTRYKKET: Mazda3 MPS er et ubetydelig, men morsomt tilskudd til GTI-familien.

Gjerrigere kraftplugg

NETTKJØRT: Mazdas første modell med start/stopp-funksjon har senket forbruket 14 prosent. Likevel kan vi ikke kalle forbruket bedre enn ”akseptabelt”.

Alternativ kjøreglede til fornuftig pris

NETTKJØRT: Mazda3 overbeviser med gode kjøreegenskaper. Til tross for at vi snakker om en kraftig ansiktsløftning oppleves den som en svært moderne bil.

Biltest: Honda Accord møter Mazda6

Det er to stolte krigere vi har med oss her, i form av nye stasjonsvogner fra to anerkjente japanske produsenter. Duellantene har mange likhetstrekk, men også mange ulikheter.

Blid og leken Mazda3

FØRSTEINNTRYKKET: Vi er blant de aller første som har kjørt nye Mazda3 på Mallorca. Til Norge kommer bilen i mai.

Billigere med bedre Mazda-diesel

NETTKJØRT: Allerede i januar oppgraderes dieselmotorene i Mazda6 med nyheter som yter 125, 163 eller 185 hk. Samtidig går prisen ned.

Mazda6: Finslipt våpen

PRØVEKJØRT: For å lykkes i Europa er det viktig for en bilprodusent å være godt representert i det øvre mellomsjiktet. Med sin nye 6’er er Mazda klar for økt konkurranse.

Mazda5: Ansiktsløftet ned i pris

PRØVEKJØRT: Mazda5 er en av Mazdas godt bevarte hemmeligheter. Den druknet litt i oppstarten for ny importør sommeren 2005, og ble siden stående parkert i skyggen av storselgere som Volkswagen Touran.

Små japanere i duell

BILTEST: Vil en duell mellom disse to japanerne – en veletablert og en fersk – bety at den ene ligger igjen skadeskutt, eller blir det en jevn kamp?

Frisket opp, priset ned

FØRSTEINNTRYKKET: Det var sommeren 2005 Mazda5 med sine smarte dør- og seteløsninger kom på markedet. Nå får den en oppgradering.

Fornuft til side

PRØVEKJØRT: Det skjer ting hos Mazda om dagen – den japanske bilprodusenten tør å satse, og gjør skam på alle beskyldninger om å være kjedelig.

Mazda byr på mer seks

PRØVEKJØRT: Nye Mazda 6 skal ta merket tilbake dit man mener det hører hjemme – og dette er en bil som hører hjemme blant bestselgerne.

Sportslig SUV-krysning

PRØVEKJØRT: Mazda har utviklet en imponerende bil, men her i landet er den i praksis uselgelig før den kommer med dieselmotor.


Neste 25 artikler