BilNorge.no - Biltester
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny

 Biltester og prøvekjøringer

NORGES STØRSTE TESTBASE!

Over 3500 biler fra 1996-2021
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Fornuft – og en smak av følelser

BILTEST: Da første generasjon av Toyota RAV4 og Kia Sportage kom til Norge omtrent samtidig med de Olympiske Leker, definerte den første en ny klasse kompakte SUVer, mens den andre var det vi gjerne kaller for en genuin drittbil. Snaut 20 år senere er svært mye forandret.

Navnet skjemmer ingen

BRUKTBIL: Ordet trygt er det mest fremtredende når Toyota Auris skal beskrives, for mange er det faktisk det viktigste.

Et snev av grønt

BILTEST: Hybridbiler er drivstoffgjerrige - i hvert fall på papiret. Vi lot en av de ferskeste i klassen, Volkswagen Jetta, få bryne seg på en nesten like fersk rival i praksis, Toyota Auris, med velprøvd og velkjent teknikk under skallet.

Pen og praktisk

NETTKJØRT: En linjelekker stasjonsvogn som lover lavt forbruk og mye plass – som også skilter med en verdensnyhet i Toyota-sammenheng.

RAV4 i ny drakt

FØRSTEINNTRYKKET: Toyotas nyheter kommer på løpende bånd. Etter en splitter ny Auris er det nå RAV4 som står for tur.

Hvor godt er smått?

BILTEST: Småbiler med lavt forbruk og overkommelig pris. Til å sovne av, eller grovt undervurderte? Vi tok tre av dem med på test.

Trygg trafikk

BRUKTBIL: Toyota Yaris er med god kollisjonssikkerhet og få feil et sikkert småbilvalg. Det har gjort den til et populært bruktbilkjøp, noe som avspeiles i prisene.

Oppgradert Verso

Flerbruksbilen Toyota Verso har gjennomgått en solid revisjon. Resultatet er ny front, oppgradert førermiljø og skarpere kjøreegenskaper.

Tett i toppen

BILTEST: Kan Toyota Avensis med fersk ansiktsløftning matche sin nære konkurrent gjennom mange år, Volkswagen Passat? Etter å ha kjørt de to rivalene gjennom våre testdisipliner, var resultatet – til overraskelse for noen – svært jevnt.

Toyotas store håp

FØRSTEINNTRYKKET: Toyotas viktigste nyhet i 2013 blir utvilsomt Auris. Sjelden har vi opplevd et så markant generasjonsskifte. Men er bilen bra nok i dagens tøffe konkurransesituasjon?

Følger strømmen

BILTEST: Hva er forbruket, egentlig, på ladbare hybridbiler ved normal kjøring? Allerede nå har vi testet Prius Plug-in som kommer til Norge på sensommeren, og vi tok med både Opel Ampera og en helt vanlig BMW 320d. Resultatet ble som ventet: Høyst overraskende…

10 takløse under 150.000 kroner

BRUKTBIL: Uansett hvor mye vi klager på været, kommer det alltid dager der vi ønsker å åpne opp og være ute også bak rattet. Her er vår guide til 10 cabrioleter du kan kjøpe uten å blakke deg fullstendig.

Den største Prius

FØRSTEINNTRYKK: I september lanseres Toyota Prius+ Seven, en hybrid stasjonsvogn med plass til sju. Vi har kjørt bilen i Østerrike og Slovakia.

Billig å eie

BRUKTBIL: Citroen og Peugeot var smarte da de lot Toyota lage en felles småbil.

Ny Yaris-bestselger

FØRSTEINNTRYKK: I løpet av neste år vil hybridutgaven stå for 66 prosent av Yaris-salget her i landet, tror importøren. Vi har kjørt nykommeren i Nederland denne uken.

Småsjarmører på hjemmebane

BILTEST: Tre småbiler med bensinmotor legges under lupen denne gang. «Jentenes beste venn», sier noen. Fullgodt alternativ som familiens bil nummer to, sier andre.

Nesten familiebil

Nettkjørt: Ikke den aller minste fra Toyota, men en bil som til nød kan fungere som eneste bil i familien.

Brukt hybrid – risiko eller kupp?

BRUKTBIL: Det er mange år siden hybrid ble etablert som ett av svarene på fremtiden. Noen var tidlig ute, men hvordan er det å kjøpe en brukt Hybrid?

På jakt etter driften

Førsteinntrykket: GT 86 er tvillingen til Subarus BRZ – hvor forskjellige er de? BilNorge driftet Toyotaen rundt Circuito del Jarama i jakten på svaret.

10 kompakte familiebiler

BILTEST: Kompaktbiler er ikke hva de engang var. Første generasjon Golf var 370 centimeter lang og bortimot livsfarlig å kollidere med. I dag er klassen, som bærer bilens navn, full av store, sikre og velkjørende biler.

Toyota fornyer Avensis

FØRSTEINNTRYKK: Avensis er Toyotas mest solgte modell i Norge. Nå får den en solid ansiktsløftning og oppdatering.

Forfriskende Yaris

FØRSTEINNTRYKKET: Toyota lanserer tredje generasjon Yaris. Den blir et friskt pust i en jungel av småbiler. Vi har prøvekjørt Toyotas nye småbil.

10 smarte under 50.000

BRUKTBIL: Det er absolutt mulig å få seg en praktisk og smart bil for under 50.000 kroner. Et fullt fungerende transportmiddel for samme sum penger som en ny bil har i verditap på et år - her får du 10 forslag.

Nye tider i arbeiderklassen

BILTEST: Du trenger ikke å være håndverker eller gårdbruker for å ha glede av en pickup. Den er tøff, praktisk og solid, men frem til nå også litt gammeldags. Nye Volkswagen Amarok vil gjøre noe med det. Vi lot nykommeren bryne seg på de sju viktigste konkurrentene i Norges største pickup-test.

Gjerrig på dråpene

LANGTEST: Hvor gjerrig er egentlig Toyota Prius når den kjøres på "normal" måte, uten å tenke på å spare dråper? Vi har kjørt 3000 kilometer på ettervinteren og våren for å få svaret.


Neste 25 artikler