Ferrari : Større Galleria Ferrari - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Større Galleria Ferrari
Galleria Ferrari i Maranello er så nær vi kan komme et offisielt Ferrari-museum. Nå er det åpnet en ny ving der, slik at det blir litt mindre trangt for de nesten 200.000 som passerer der hvert år.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif
Noen av dere har helt sikkert vært gjennom Maranello, og de fleste av de som har vært der har vært innom Galleria Ferrari. En blanding av museum og shop, og alle er sikkert overbevist om at dette er en Ferrari-greie. Sannheten er imidlertid at anlegget er kommunalt eid, selv om det er Ferrari som har bestyrt det siden 1995. Det var vel også på den tiden man for alvor begynte å jobbe seriøst med å bygge opp Ferrari-myten.

Den nye vingen, som egentlig er plassert rett over den gamle inngangen, er beregnet på fotos og kunst, og den betyr at hele anlegget nå er delt opp i fire distinkte avdelinger – i tillegg til butikken.

Slik det ser ut nå frem til nyttår, kommer man inn i avdelingen for racing (først og fremst Formel 1). Selvfølgelig slipper du ikke unna de siste årenes gørrkjedelige suksesser, men du kan også la deg overvelde av masse historisk. Som 1951-modellen som vant Ferraris første VM GP-løp (på Silverstone), du finner 246-modellen som Mike Hawthorne tok verdensmesterskapet i 1958 med, før han døde i sin Jaguar.

Du har pappa Villeneuves 126C som vel har vært mer på tvers enn rett frem i sin eksistens, og du finner de legendariske modellene som ble kjørt av Nigel Mansell, Gerhard Berger og Michele Alboreto. Monitorer forteller hele Ferraris omfattende racinghistorie, og som en bonus får du Enzo Ferraris kontor slik det var da han holdt hus i Via Trento Trieste i Modena (det huset finnes ikke mer).

Den opprinnelige inngangen er nå dekorert med noen av dagens produksjonsmodeller, og du må forbi dem før du kommer til den avdelingen der utstillingene varierer. Akkurat nå er den opptatt av Ferraris åtte-sylindrede motorer. Der finner du blant annet en prototype som Ferrari bygget for Indianapolis i 1987 sammen med den motoren Fangio brukte da han ble verdensmester i 1956 eller den John Surtees brukte for samme tittel i 1964. Et par racingsimulatorer finner du også der. Du får dem bedre på hjemmespilleren din, men her kan du i det minste sitte i ”ekte” Ferrari Formel 1 biler.

Så kommer avdelingen for tekniske innovasjoner. Spennende, her lærer du blant annet mye om materialer, du finner også ut at Ferraris Formel 1 innsats dessuten omfattet den type gearkasse (fra 1989) som alle team bruker i dag. Og du kan sammenlikne de gamle V12 racermotorene, og de solide, turboladede V6-motorene med dagens filigrans-lette V10 motorer.

Den siste avdelingen er altså viet kunsten, og i hovedsak er temaet denne gang bilder av den gamle Shark Nose 156 Formel 1 fra 1961 og 268 Sp (som står der i metall også). Dessuten har du en vegg full av de nydeligste ratt, tilbake til en Nardi-klassiker fra 1950-årene.

Butikken til sist er imponerende nok, men den er i dag bare en liten avdeling av hovedutsalget til den store Ferrari-sjappa som du nå finner rett vis a vis hovedinngangen på Via Abetone. Bare husk dere som er på vei dit nå, at Galleria Ferrari er åpen hver eneste dag, hele året fra 9.30 til 18.00 (19.00 om sommeren) bortsett fra 1. jule- og 1. nyttårsdag.

Verd en omvei, som de sier i Michelin-guiden.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: