Kia Optima: En Kia for Norge - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
8 bilder i galleri
En Kia for Norge
Her kommer modellen norske Kia-forhandlere har gledet seg lenge til. Og den kan bli enda mer interessant enn først antatt.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Mens Hyundai har hatt både sedan og stasjonsvogn av søstermodellen i40, har Kia-forhandlerne måtte nøye seg med Optima sedan. Slike biler utgjør et mikroskopisk innslag på statistikken, hittil i år er det ifølge OFV www.ofvas.no registrert 59 nye Optima.

Men allerede i januar står en ny generasjon Optima klar for Norge, og på sensommeren skjer det som virkelig kan gi denne modellen et gjennombrudd.

Da kommer den nemlig som stasjonsvogn – biltypen nordmenn hadde som førstevalg inntil SUV-bølgen skyllet inn over oss.

Sporty konsept
Vi fikk et hint om denne modellen på årets Genève-utstilling hvor Kia viste sitt elegante Sportspace Concept – en bil som fikk meget positiv respons.

Men selv om bilen våre spionfotografer har kommet over her er meget godt kamuflert, må vi dessverre innse at den langt fra blir like aggressiv og sporty som konseptbilen var.

Godt utvalg
Kia har moderne motorer og dobbel clutch girkasser som de kan overføre fra sedanen til stasjonsvognen, opp til 245-hesteren som sitter i den kommende Optima GT

Men det som er enda mer interessant er at Kia lanserer Optima Plug-in Hybrid omtrent samtidig som stasjonsvognen kommer på markedet.

Foreløpig kommer den ladbare kun som sedan, men det er jo ikke utenkelig at denne drivlinjen også finner veien til stasjonsvognen på litt sikt.

Vi vet at optimismen er stor i Kia-leiren foran et år med mange nye modeller.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: