På vei mot Formel 1 - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
På vei mot Formel 1
Norske Dennis Hauger er tatt opp av Red Bulls Junior-team. Dermed er han nærmere Formel 1 enn noen nordmenn har vært tidligere, selv om han bare er 14 år gammel.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Dennis Hauger har gjort en fantastisk karriere i gokart. Han har allerede vært fabrikkfører for et av verdens beste gokart-team i et par år, og har i år tatt steget opp i seniorklassen i en alder av 14 år.

Les intervjuet bladet Bil gjorde med Dennis Hauger for et år siden

Han ligger meget godt an til å vinne det tyske mesterskapet, og i helgen skal han kjøre VM i klassen OK.

Red Bull har i dag sendt ut en pressmelding der de forteller at de har tatt opp fire nye medlemmer i sitt Junior team – Dennis Hauger (14), Johnny Edgar (13), Harry Thompson (13) og Jack Doohan (14).

Alle fire er i aksjon i helgens verdensmesterskap i gokart, Dennis Hauger i seniorklassen mens de andre tre slåss om junior-tittelen.

Teamsjef i Red Bull, Chris Horner, sa nylig at de lette etter sin neste verdensmester blant unge gokartutøvere.

– Når jeg ser utenfor Formel 1, er det et lite gap. Det er et par sterke førere i Formel 2 og et par i GP3, men så virker det som det kommer et lite vakuum. Derfor går vi til grasrota og støtter noen unge utøvere i gokart, sier Horner.

Ifølge Red Bull skal de unge britene, Edgar og Thompson, kjøre gokart også i 2018, mens Hauger og Doohan, sønn av den australske MC-legenden Mick Doohan, tar steget opp til britisk Formel 4 med Arden Team.

– Dette er en fantastisk mulighet for Dennis Hauger, og klarer han raskt å oppnå de resultatene Red Bull forventer, er han med videre, sier Dennis Olsen som er Porsche Junior og Norges beste racerfører internasjonalt.

– Red Bull kan være tøffe, men klaffer alt så er de også desidert best, legger han til.

Dennis Hauger har norske Harald Huysman som manager, og vi vet de hadde møte med Red Bull allerede for et år siden. Dennis Hauger har lenge vært i søkelyset for sine flotte prestasjoner innen karting.

Nå vil han gå gradene gjennom de mindre Formel-klassene, og om han gjør alt riktig kan han ende opp som Norges første Formel 1-fører.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: